Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 13.02.2019

Iznenadni preokret: Haradinaj spreman da stavi na razmatranje suspenziju taksi

Sputnik 13.02.2019
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj spreman je da na dnevni red sednice vlade stavi pitanje suspenzije taksi na robu iz Srbije ako to neko od ministra predloži, objavila je „Koha“. „Haradinaj je, prema važećim pravilima, ustavnim ovlašćenjima i… »

Crnogorski „vizionar“ najbolje zna kome pripada Nobel za mir

Sputnik 13.02.2019
Zvanična nominacija da se Nobelova nagrada za mir dodijeli premijerima Makedonije i Grčke, Zoranu Zaevu i Aleksisu Ciprasu, zbog postizanja Prespanskog sporazuma koji će omogućiti da Sjeverna Makedonija postane nova NATO članica, stigla je iz Crne… »

Vanredan susret lidera u Prištini: Razlaz po svim pitanjima

Sputnik 13.02.2019
Predstavnici privremenih prištinski institucija razišli su se danas bez jedinstvenog stava o ukidanju taksi i dogovora o platformi za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji je predložio prištinski tim za nastavak tog procesa. Kopredsedavajući tog tima… »

Ne možete na Sever! Stoltenberg jasno odgovorio Prištini

Sputnik 13.02.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbednosne snage pridržavaju važećeg dogovora, po kom ne mogu ići na sever pokrajine bez saglasnosti komande Kfora. „Imamo Briselski sporazum… »

Juan vrti gde burgija neće: EU u strahu od uloge Kine na Balkanu

Sputnik 13.02.2019
Kina je najnoviji igrač u regionalnoj igri moći na Balkanu, a njene aktivnosti bude sumnju u EU da bi Peking mogao da iskoristi svoju ekonomsku snagu zarad političke dobiti, navodi se u izveštaju Minhenske bezbednosne konferencije za ovu godinu pod… »

Čepurin predao Vučiću Putinovo pismo

Sputnik 13.02.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti i istakao da zvanična Moskva visoko ceni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom, te naglašava da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija u… »

Haradinaj se izvinjava Amerikancima: Razumite nas!

Sputnik 13.02.2019
Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da voli Ameriku, ali da taksa na proizvode iz centralne Srbije neće biti ukinuta, iako je to od njega ponovo tražila administracija u Vašingtonu. On je to rekao posle sastanka u… »

Tači: Zbog male štete Srbiji, narušili smo odnose sa SAD

Sputnik 13.02.2019
Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da nikada nije pomislio da bi Priština mogla da dođe u poziciju da se njen odnos sa SAD dovodi u pitanje. On je za Radio-televiziju Albanije rekao da ne veruje da postoji ijedan lider… »