Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 13.02.2019

Vanredni susret kosovskih lidera: Razlaz po svim pitanjima

Vesti online 13.02.2019
Kosovski predstavnici razišli su se danas bez jedinstvenog stava o ukidanju taksi i dogovora o platformi za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji je predložio prištinski tim za nastavak tog procesa. Kopredsedavajući tog tima Špend Ahmeti, izjavio je… »

Stoltenberg odgovorio Prištini: Ne možete na Sever!

Vesti online 13.02.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbednosne snage pridržavaju važećeg dogovora, po kome ne mogu ići na sever pokrajine bez saglasnosti komande Kfora. - Imamo Briselski… »

Brnabić: Sa Vansijem još šire otvaramo vrata Srbije za svet

Vesti online 13.02.2019
Početak rada kompanije Vansi, "Vansi erports Srbija", na beogradskom aerodromu veliki je i važan dan, za Aerodrom "Nikola Tesla" i za Srbiju, jer je to partnerstvo prva koncesija u istoriji naše zemlje, poručila je danas premijerka Ana Brnabić. Ona… »

Tači: Nisam se tajno sastajao s Vučićem

Vesti online 13.02.2019
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je za Radio Televiziju Albanije da nije imao nijedan tajni sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi RTK. - Ja sam se sastajao sa predsednikom Vučićem na raznim sastancima lidera i na raznim… »

Politika: Šta sadrži ugovor o ekstradiciji sa SAD

Vesti online 13.02.2019
Ugovorom o ekstradiciji između Srbije i SAD, o kome bi trebalo da se izjasni Narodna skupština, ne predviđa izručenje ukoliko je reč o političkom krivičnom delu. To piše današnja "Politika", koja je imala uvid u tekst. Ugovor predviđa da dve… »

Dačić najavio nova povlačenja priznanja Kosova

Vesti online 13.02.2019
Očuvanje i zaštita teritorijalnog integriteta, evropske integracije i unapređenje saradnje sa državama širom sveta glavni su spoljnopolitički ciljevi Srbije. To je rekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je Srbija ojačala svoju… »