Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.02.2019

Saveti za duži vek pametnih telefona

Danas 13.02.2019
Internet i mobilni uređaji – pametni telefoni (smartfoni) i tableti – su postali neophodni za svakodnevni rad, komunikaciju sa prijateljima i porodicom, kao i za zabavu. Vrrlo je važno da znamo kako da zaštitimo sam uređaj od raznih trojanaca… »

Ako je vaše dete na internetu 4 sata dnevno, šta ćete da uradite po tom pitanju

IT svet 12.02.2019
Bezbednost dece na internetu svrstava se među najveće izazove savremenog društva. U potrazi za sistemskim rešenjima, više od 140 zemalja širom sveta svake godine početkom februara, kada se i obeležava Dan bezbednosti na internetu, predstavlja… »

Lako je i svi mogu: Stručnjaci otkrili: Ova 2 laka koraka sigurna su zaštita od hakovanja naloga

Srbija danas 13.02.2019
Svima dostpno! Najbolja zaštita od sajber pretnji je redovno ažuriranje softvera i što složenije lozinke, kaže direktor RATEL-a Vladica Tintor. On je za RTS rekao da pre 2016. godine oblast informacione bezbednosti uopšte nije bila regulisana, a da… »

Pola Srbije je na društvenim mrežama, četvrtina kupuje online

Danas 13.02.2019
Iako nam se po podacima DataReportala broj stanovnika i broj mobilnih pretplata smanjuje na godišnjem nivou, povećanje broja korisnika interneta i korisnika društvenih mreža se povećava u stotinama hiljada. DataReportal je organizacija koja skuplja… »

Studija pokazala da besmisleni sastanci troše više vremena (i novca) nego ikad

PC Press 13.02.2019
Svi znamo da sastanci mogu da budu ogroman gubitak vremena, međutim, malo nas je shvatilo koliko je to veliki problem. Online servis Doodle koji se bavi pravljenjem rasporeda je objavio rezultate svoje studije u kom je analizirano 19 miliona sastanaka i… »

Xiaomi Mi 9 sa tri kamere stiže 20. februara

Benchmark 13.02.2019
Xiaomi Mi 9 je primećen početkom januara sa Snapdragon 855 čipsetom i kodnim imenom Cepheus. Od tada, telefon se retko pojavljivao u glasinama, a sada konačno imamo zvanične informacije o uređaju. Lei Jun, suosnivač kompanije Xiaomi, je objavio… »

Renderi LG G8 ThinQ telefona iz svih uglova

Benchmark 13.02.2019
Naslednik LG G7 ThinQ telefona će biti predstavljen za nešto više od nedelju dana, a sada je dojavljivač @evleaks objavio grupu rendera na kojima je LG G8 ThinQ prikazan iz svih uglova. Bazirano na ovim fotografijama, premijum telefon će biti veoma… »

Propao eksperiment s garantovanom platom za nezaposlene u Finskoj

Nova energija 13.02.2019
Finska vlada objavila je prve rezultate dvogodišnjeg eksperimenta s garantovanom platom za nezaposlene, završenog pre mesec dana, koji je, suprotno očekivanjima, pokazao da to nije motivisalo korisnike da rade i tako zarađuju više. Tokom ovog ogleda… »

Svi odlepili zbog naglog pada pratioca na instagramu! Evo šta se dešava: Sve se odvilo preko noći, a ovo je jedini rarlog…

Kurir 13.02.2019
Niste jedini ukoliko ste primetili nagli pad folovera na društvenoj mreži Instagram. Čitav svet danas je u šoku baš iz ovog razloga. Kako pojedini kažu - "preko noći" su ostali bez 500, pa i 1.000 pratilaca i nikako ne mogu da utvrde razlog zašto… »

Google navodno planira svoj prvi pametni sat i budžetske telefone za ovu godinu

Benchmark 13.02.2019
Izvori sajta Nikkei tvrde da imaju detalje o Google-ovim planovima za objavu uređaja tokom 2019. godine, koji uključuju nekoliko noviteta za popularni brend. Za početak, izgleda da insajderi potvrđuju glasine o jeftinijim Pixel telefonima. Izveštaj… »