Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 20.02.2019

Mimoza Kusari Ljilja mogući kandidat za premijera tehničke vlade Kosova

Danas 19.02.2019
U političkim i krugovima analitičara na Kosovu su prisutne špekulacije da bi predsednica političke stranke Alternativa i poslanica Skupštine Kosova, Mimoza Kusari Ljilja mogla biti premijer tehničke vlade koja bi mogla biti formirana u slučaju… »

Skuplje školarine na pet fakulteta

Danas 20.02.2019
Sednica Senata Univerziteta u Beogradu Na pet fakulteta Univerziteta u Beogradu školarine će od naredne školske godine biti skuplje. Senat UB usvojio je na današnjoj sednici predložene školarine za školsku 2019/20 godinu. Najveće povećanje biće… »

Pašalić: Neophodno urediti način dvojezične nastave u školama

Danas 20.02.2019
Danas se govori preko šest hiljada jezika na planeti, veliki broj njih je u opasnosti od izumiranja, i prema prognozama do kraja ovog veka polovina će nestati. Zato je od izuzetne važnosti skrenuti pažnju na jedinstvenu ulogu upotrebe maternjeg jezika… »

Navratilova o transrodnim osobama na terenu: To nije fer

Danas 20.02.2019
LGBT organizacija koja se bavi pravima sportista prekinula je odnose sa Martinom Navratilovom zbog izjava koje je teniska legenda imala kada su transrodni sportisti u pitanju. Bivša najbolja teniserka sveta izjavila je da bi bila prevara da se dozvoli… »

„Potencijalno opasan“ asteroid približava se Zemlji

Danas 20.02.2019
Ove nedelje Zemlji će se približiti asteroid kojeg je NASA označila kao „potencijalno opasnog“ i dala mu ime 1999 CF22, ali iz NASA javljaju da nema potrebe za bežanjem u atomske bunkere, jer će asteroid ostati na sigurnoj udaljenost od naše… »

Počinje sezona takmičenja Vazduhoplovnog saveza Srbije

Danas 20.02.2019
Tradicionalno prvo vazduhoplovno takmičenje u godini – Koplas Pro Kup u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi F1N i revijalnoj klasi F1N-150, održaće se u nedelju, 24. februara, u Hali sportova u Novoj Pazovi. Kako su saopštili organizatori… »

Zukorlić traži pomoć od Turske u sporu sa Islamskom zajednicom Srbije

Danas 20.02.2019
Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) i bivši prvi čovek Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorlić, na svojoj Fejsbuk stranici komentarisao je odnos Turske prema IZ u Srbiji. Napisao je da voli Tursku i Turke, ali „oštro osuđuje i odlučno… »

Poverenik pokrenuo postupak protiv REM

Danas 20.02.2019
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokrenuo je postupak nadzora prema Regulatornom telu za elektronske medije povodom objavljivanja velikog broja personalizovanih adresa elektronske pošte podnosilaca prijava. Ovo… »

Istrage napada na advokate stoje u mestu

Danas 20.02.2019
Šest meseci nakon osnivanja, radna grupa Advokatske komore Srbije, policije i tužilaštva bez opipljivih rezultata Pre desetak dana sam zatražio od tužilaštva da mi dostavi tabelu sa svim aktivnostima vezanim za 55 slučajeva napada na advokate, ali… »

Mladen Bašić: Komentator u kabinetu

Danas 20.02.2019
Lik dana Posle pet godina pauze ponovo u svetu politike. Ovoga puta ne direktno kao učesnik, već kao profesionalac za odnose sa medijima u kabinetu najvišeg nosioca izvršne vlasti u Srbiji. Mladen Bašić bio je portparol Liberalno-demokratske partije… »