Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 20.02.2019

Direktor Železnica Srbije podneo ostavku zbog „opstrukcije u radu“

Danas 20.02.2019
Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojičić podneo je ostavku na tu funkciju navodeći da je imao opstrukcije u radu i da je bio onemogućen da raspolaže imovinom tog preduzeća. U ostavci dostavljenoj Vladi Srbije, Ministarstvu… »

Vučević: Država i kompanije otvoriće rafove za srpske proizvode sa Kosova

Danas 20.02.2019
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će država i veliki broj kompanija ponuditi mogućnost i otvoriti rafove za srpske proizvode sa Kosova. „Nadam se da će se pridružiti i drugi gradovi u ovoj akciji“, naveo je Vučević… »

Ljajić: Srpska roba stiže na Kosovo alternativnim putevima

Danas 20.02.2019
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da srpske robe ima širom Kosova i da tamo dospeva alternativnim putevima. Navodeći da su zvaničnici Srbije odmah po uvođenju taksi na srpsku robu upozoravali na razvijanje… »

CarGo Siniši Malom: Povežite nas sa Poreskom, da građani znaju kako radimo

Danas 20.02.2019
Udruženje građana „CarGo“ podnelo je Inicijativu ministru finansija Siniši Malom da „poveže CarGo sa Poreskom upravom i tako nadležnim organima Srbije omogući potpuni uvid u ostvareni prihod i oporezivu dobit kompanije“. „Kao nadležnom… »

TENT proizveo 200 miliona evra struje manje od plana

Danas 20.02.2019
Najveća termoelektrana u Srbiji podbacila 17,5 odsto u 2018. Termoelektrana „Nikola Tesla“ u Obrenovcu prošle godine proizvela je 17,5 odsto struje manje nego što je predviđeno proizvodnim planom što je izazvalo veći uvoz struje iz inostranstva… »

Ministri: Srbija i Albanija međusobno više da promovišu turističke destinacije

Danas 20.02.2019
U cilju povećanja turističke razmene potrebna je bolja promocija turističkih potencijala Srbije u Albaniji, kao i albanskih turističkih destinacija na našem tržištu, zaključak je sastanka ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima… »

Za zrenjaninsku „Jugoremediju“ nema zainteresovanih kupaca

Danas 20.02.2019
Prodaja zrenjaninske fabrike lekova „Jugoremedija“, zakazana za 26. februar ove godine biće proglašena neuspešnom jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Stečajni upravnik Radovan Savić zakazao je javno nadmetanje za 26. februar po početnoj ceni… »

Mihajlović sa EBRD: Gradimo „auto-put mira“ od Niša do Merdara

Danas 20.02.2019
Ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović sastala se danas sa prvim potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Jirgenom Rigterinkom i direktorkom EBRD za Zapadni Balkan Zuzanom Hargitaj, sa kojima je razgovarala o aktuelnim i… »

Azijsko tržište najveći turistički bum u poslednjih deset godina

Danas 20.02.2019
Adria Hotel Forum u Beogradu U svetu je u 2017. potrošeno 5,2 hiljade milijardi dolara prilikom putovanja, a najveći turistički bum u poslednjih deset godina beleži azijsko tržište, koje je od 2008. do danas poraslo za čak 130 odsto. Kako je danas… »

Počela proizvodnja Zrenjaninskog piva

Danas 20.02.2019
Sa proizvodnih traka pivare Karlsberg u Čelarevu krenule su prve boce Zrenjaninskog piva, 15 godina nakon što je ugašena njegova proizvodnja u Zrenjaninskoj industriji piva. Do kraja nedelje, objašnjava generalni direktor Karlsberga za Srbiju Vladimir… »