Izvor: Danas/Kultura arhiva vesti 20.02.2019

BDP: Ni Upravni odbor ni osnivač nisu dali saglasnost

Danas 20.02.2019
Glumci Beogradskog dramskog o mogućim penalima zbog otkazivanja manifestacije "Balkan Awards" Manifestacija „Balkan Awards“ koja je trebalo da se održi u Beogradskom dramskom pozorištu otkazana je zbog protivljenja dela glumačkog ansambla ovog… »

Branko Rosić: Ovde sve stoji osim našeg vremena

Danas 20.02.2019
Pomodoro intervju Želeo sam da se oseti užas kolegijuma, srpskog kapitalizma, ali da ne bude depresivno nego pitko – kaže Branko Rosić, pisac i novinar, za svoj novi roman „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ u izdanju Lagune koji se… »

Pirot: Uručene sajamske i nagrade za kratku priču

Danas 20.02.2019
Sa 20. Salona knjige i grafike u Pirotu Prvu nagradu u iznosu od 20.000 dinara na konkursu Doma kulture za kratku priču Pirota dobila je Maša Pripotko iz Pančeva za priču „Rekvijem za sporedne“. Druga nagrada u iznosu od 15.000 dinara pripala je… »

Upoznajte Kalaše – poslednje pagane Hindukuša

Danas 20.02.2019
Kalaši su drevni narod koji je uspeo da opstane i sačuva svoju kulturu pre svega zahvaljujući geografskom položaju i vekovnoj izolaciji u zabačenim dolinama planinskog masiva Hindukuš. Kako izgled život drevnog naroda Kalaši koji je do danas… »

Vladanu Radovanoviću „Nagrada za moderni umetnički senzibilitet“

Danas 19.02.2019
Dobitnik „Nagrade za moderni umetnički senzibilitet“ za proteklu godinu je multimedijalni umetnik Vladan Radovanović. Tako je odlučio Upravni odbor Fonda „Todor Manojlović“, koji dodeljuje nagradu a koga čine: predsednik Nenad Šaponja… »