Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 20.02.2019

Ambasador Skot tvituje povodom Venecuele: Srbija na pogrešnoj strani istorije

Glas Amerike 20.02.2019
Ambasador Sjedinjenih Država u Beogradu, Kajl Skot, izjavio je u sredu, povodom situacije u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije. "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske… »

Putin preti novim raketama, Vašington odbacuje "rusku propagandu"

Glas Amerike 20.02.2019
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u sredu da će Moskva usmeriti novo hipersonično oružje prema Sjedinjenim Državama, ako Vašington rasporedi rakete srednjeg dometa u Evropi. Putin je tokom redovnog obraćanja o stanju nacije u Moskvi govorio o… »

Tramp čestitao Severnoj Makedoniji članstvo u NATO-u

Glas Amerike 20.02.2019
Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je danas premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu na ratifikaciji i primeni dogovora iz Prespe uz ocenu da je to najveće dostugnuće na Balkanu od Dejtonskog sporazuma. "Severna Makedonija je veliki partner SAD… »

Tači: Rizična faza odnosa ako ne bude sporazuma

Glas Amerike 20.02.2019
Ukoliko se ove godine ne postigne sporazum između Kosova i Srbije možemo ući u rizičnu fazu odnosa koji mogu da destabilizuju ceo region, rekao je predsednik Kosova Hašim Tači, na konferenciji "Glas naroda oko velikog finala između Kosova i… »

Trampovom bivšem advokatu odložen odlazak u zatvor

Glas Amerike 20.02.2019
Majklu Koenu, bivšem ličnom advokatu predsednika Donalda Trampa, federalni sudija odobrio je zahtev za odlaganje odsluženja zatvorske kazne. Koenovi pravni zastupnici tražili su da se za 60 dana odloži njegov odlazak u zatvor, koji je trebalo da se… »

Srbiji će biti potrebno 40 godina da iskoreni siromaštvo

Glas Amerike 20.02.2019
Srbija je zemlja društvene nejednakosti i sadašnjim tempom biće potrebno 40 godina da u njoj bude iskorenjeno siromaštvo, samo su neke od poruka izrečenih na skupu održanom u Beogradu povodom 20. februara, Svetskog dana socijalne pravde. Na tribini… »

Snage koje podržava Amerika pozvale borce Islamske države da se predaju

Glas Amerike 20.02.2019
Milicije u Siriji, koje uživaju podršku Sjedinjenih Država, upozorile su poslednje borce Islamske države (IS) da se predaju ili umru. Desetine kamiona pojavile su se na obodima sela Baguz u utorak kako bi evakuisale sve borce Islamske države koji… »

Promene u administraciji: Uskoro i novi zamenik sekretara za pravosuđe

Glas Amerike 20.02.2019
Predsednik Donald Tramp planira da imenuje zamenika sekretara za saobraćaj Džefrija Rozena za novog zamenika sekretara za pravosuđe, saopšteno je u utorak veče iz Bele kuće. Rozen će naslediti Roda Rozenstajna, koji je imenovao specijalnog tužioca… »

Još se ne znaju detalji hapšenja Srbina na Haitiju

Glas Amerike 20.02.2019
Policija na Haitiju uhapsila je grupu muškaracaa među kojima su i jedan Srbin, petorica Amerikanaca i jedan Haićanin. Glas Amerike je kontaktirao ambasadu Srbije na Kubi koja je nadležna za Haiti i rečeno nam je da od Ministarstva spoljnih poslova… »

Građani Kosova malo znaju o Sudu za OVK, očekuju se protesti

Glas Amerike 20.02.2019
Građani Kosova ne znaju dovoljno o takozvanom Specijalnom sudu za zločine OVK, pa se mogu očekivati demonstracije protiv njegovog rada, rečeno je tokom debate Centra za razvoj zajednica i portala KoSSev pod nazivom "Ratni zločini i tranziciona… »