Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 20.02.2019

Uhapšeno pet osoba zbog izvoza stranog voća u Rusiju

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su pet osoba koje su osumnjičene da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na… »

Grip odneo prvu žrtvu u Gornjem Milanovcu

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Gornji Milanovac - Milanovčanka (60) prva je žrtva gripa u toj opštini.Ona je prema rečima direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu Predraga Šutića primljena 7. februara u tu ustanovu sa blažom kliničkom slikom. „Iz preventivnih razloga je … »

Janković: Aktivna saradnja na unapređenju ravnopravnosti i sprečavanju diskriminacije

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Gornji Milanovac - Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković posetila je Gornji Milanovac, gde je posle sastanka sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem, sa kojim je razgovarala o unapređenju ravnopravnosti građana u ovoj opštini… »

Kovačević: Gornji Milanovac uskoro dobija modernu pristupnu saobraćajnicu i kružni tok

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Gornji Milanovac – Na sastanku sa ministarkom građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević dogovorio je realizaciju bitnih infrastrukturnih projekata. „Počelo se sa izradom… »

Zgrada duhova u centru Lučana i dalje nedovršena - ministrastvo traži investitora

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Lučani - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je Opštinu Lučani i sa čelnicima Moravičkog okruga održala sastanak na temu infrastrukturnih projekata važnih za ovaj kraj… »

Prošlo je 126 godina od Goračićke bune

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Lučani - Na današnji dan navršava se 126 godina od Goračićke bune, kada je narod Goračića, Živice, Guberevaca i Rasovca braneći Ustav, narodna prava i "slobode zlatne" pružio otpor represivnom režimu dinastije Obrenović, i liberalnoj Vladi… »

Dačić: Razgraničenje zvanična pozicija Srbije u dijalogu sa Prištinom

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je juče u Beogradu da je razgraničenje zvanična pozicija Srbije u dijalogu s Prištinom ali da ne može da govori o tome jer se o razganičenju nije razgovaralo. Dačić je novinarima rekao da bi… »

Direktor Železnica podneo ostavku

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje Prva TV. Izvršni odbor Železnica Srbije je u januaru 2015. godine izabrao Stojčića za generalnog direktora kompanije i to je bilo prvi put da je čelni… »

Tri kategorije za porodilje, država plaća dadilje?

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Još tri kategorije žena biće finansijski stimulisano izmenama zakona, najavila resorna ministarka. Izmenom i dopunom Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom biće obuhvaćene žene sa visokim primanjima, žene koje su radile manje od šest… »

Državno pikado prvenstvo: Bravo za PK „Rio de Riđage 149”

Glas Zapadne Srbije 20.02.2019
Na državnom prvenstvu u Belegišu u pikadu u drugoj nacionalnoj ligi Srbije PK „Rio de Riđage 149” u muškoj kokurenciji osvojio je prvo mesto. Nastavak pikado prvenstva druge nacionalne lige Srbije za PK „Rio de Riđage 149” počeo je sa… »