Izvor: Jugmedia arhiva vesti 20.02.2019

Švercovanu breskvu i nektarinu izvozili za Rusiju

Jugmedia 20.02.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su pet osoba koje su osumnjičene da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na… »

Sutra deo Vlasotinca bez vode

Jugmedia 20.02.2019
U Mesnoj zajednici Centar i industrijskoj zoni u Vlasotincu, u četvrtak 21.februara, doći će do prekida u vodosnabdevanju, obaveštavaju iz JKP Vodovod u ovom mestu. Razlog su radovi na magistralnom cevovodu zbog čega građani na levoj strani obale… »

Uspešno operisana mala Teodora za koju je Marko trčao od Niša do Atine

Jugmedia 20.02.2019
Humanitarni podvig fitnes stručnjaka i motivacionog govornika Marka Nikolića (31) iz Vranja, koji je istrčao 1.000 kilometara od Niša, gde živi, do Atine da bi pomogao jednogodišnjoj Teodori Cvetanović iz Aleksinca koja boluje od autoimune bolesti… »

Prvi proglasili epidemiju, a laboratorijski potvrdili samo 12 slučajeva gripa

Jugmedia 20.02.2019
Okružni koordinator za nadzor nad gripom, epidemilog u Zavodu za javno zdravlje u Pirotu Radmila Zec izjavila je danas da je na području Pirotskog okruga zabeležen blagi pad obolelih od gripa i oboljenja slična gripu i da je od 7.januara do 17… »

Nardona stranka: Razgraničenje znači amputacija dela države Srbije

Jugmedia 20.02.2019
Narodna stranka (NS) Leskovac najoštrije osuđuje plan Aleksandra Vučića i njegovih koalicionih partnera o “razgraničenju” sa južnom srpskom pokrajinom Kosovom i Metohijom, navodi se u saopštenju Gradskog odbora NS Leskovac. Konstatuje se… »

Pomoć samohranom ocu iz Orašca

Jugmedia 20.02.2019
Povodom Svetskog dana socijalne pravde, predsednik Saveta za društvene delatnosti Gradskog odbora SNS Danko Danković posetio je sa članovima tog odbora Zvonka Marinkovića iz sela Orašac kod Leskovca, samohranog oca i osobe sa invaliditetom. „Tom… »

Gepek dupke pun termostatima za bojlere

Jugmedia 20.02.2019
Carinici su u saradnji sa policijom juče na ulazu graničnog prelaza Gradina, u gepeku jednog automobila zaplenili gotovo 2.000 termostata za bojlere, saopštila je Uprava carine. U saopštenju se navodi da je prekršaj otkriven kada je na red za… »

Cvetanović pozvao opoziciju da se vrati u parlament

Jugmedia 20.02.2019
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović apelovao je danas na opoziciju u Skupštini grada, posebno na odbornike GG “Za Leskovac zajedno”, da ne napuštaju ovaj narodni dom uz obrazloženje da je to mesto gde se sučeljavaju stavovi i mesto gde se… »

Oni su dobitnici sajamskih i nagrade za kratku priču

Jugmedia 20.02.2019
Prvu nagradu u iznosu od 20.000 dinara na konkursu Doma kulture za kratku priču Pirota dobila je Maša Pripotko iz Pančevaza priču ‘’Rekvijem za sporedne’’’. Druga nagrada u iznosu od 15.000 dinara pripala je autoru Srdjanu Stojiljkoviću iz… »

I Lebančani protestuju u subotu

Jugmedia 20.02.2019
I u Lebanu je za subotu, 23. februar, najavljeno okupljanje građana pod sloganom „Protesti protiv mraka i straha“, čime se i ova varoš na jugu Srbije pridružuje protestima „Jedan od pet miliona“, koji se održavaju širom Srbije. Prvo… »