Izvor: Kurir arhiva vesti 20.02.2019

Dačić otkrio da je Kosovo ponovo podnelo zahtev za članstvo u Interpol: Ne razumem potrebu Prištine za ovakvim…

Kurir 20.02.2019
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je danas da je Kosovo ponovo podnelo zahtev za članstvo u Interpol i rekao da ne razume potrebu za takvim samoubilačkim potezima. Dačić je, na konferenciji za štampu ministru spoljnih poslova… »

Posle 4 godine na čelu preduzeća: Direktor Železnica Srbije Miroslav Stojičić podneo ostavku!

Kurir 20.02.2019
Generalni direktor predzeća "Železnice Srbije a.d" Miroslav Stojičić podneo je ostavku. Stojičić je na ovu poziciju postavljen 17. januara 2015. godine. To je bio prvi put da je čelni čovek srpskih železnica izabran na javnom konkursu. Stojčić… »

Kajlu skatu se ne sviđa stav Srbije prema Venecueli: Beograd na pogrešnoj strani istorije

Kurir 20.02.2019
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat izjavio je, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije. "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike… »

Ministarstvo poljoprivrede: Kompanije pod istragom neće moći da izvoze

Kurir 20.02.2019
Poslednja zajednička akcija Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva unutrašnjih poslova u kojoj je uhapšeno 59 osoba je nastavak totalne i beskompromisne borbe protiv svih koji ugrožavaju nacionalne interese i privilegovan položaj Srbije na… »

Putin pred Federalnom skupštinom: Rusija neće rat! Ali ako Amerika razmesti rakete po Evropi, gađaćemo centre gde se takve…

Kurir 20.02.2019
Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je pred Federalnom skupštinom Rusije, a velikuj pažnju posvetio je savremenom političkom trenutku u svetu, pre svega u svetlu pogoršanih odnosa SAD i Rusije. Vladimir Putin je veliku pažnju posvetio izlasku SAD… »

Dačić o ideji razgraničenja: Predsednik i premijerka će obavestiti narod Srbije ako dođe do nekog dogovora po pitanju…

Kurir 20.02.2019
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić precizirao je danas da je razgraničenje jedna od ideja za rešavanje kosovskog pitanja, da predsednik Srbije i vlada vode državnu politiku, a da će se o dogovoru s Prištinom, ako do njega dođe, svakako… »

Puni rafovi: Proizvodi sa KiM od danas u centralnoj Srbiji

Kurir 20.02.2019
BEOGRAD - Proizvodi srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije od danas će se prvi put organizovano naći na policama marketa u centralnoj Srbiji. Za početak, vina i proizvodi zemljoradničkih zadruga sa prostora KiM biće na rafovima prodavnica… »

Tači: Ako ne postignemo sporazum sa Beogradom, postoji velika opasnost od destabilizacije regiona

Kurir 20.02.2019
U Prištini se danas održava konferencija na temu "Glas naroda, veliko finale Kosovo i Srbija" na kojoj je predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, poručio da je dogovor Beograda i Prištine neophodan i neizbežan, a ako do njega… »

Vučić sa Fabricijem: EU dodatno da utiče na Prištinu da povuče jednostrane poteze

Kurir 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije EU, ambasadorom Semom Fabricijem kojem je preneo očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu navela da povuče jednostrane poteze kojim dovodi u opasnost mir i… »

Tragedija: Nastradao rudar u Resavici

Kurir 20.02.2019
Rudar Mile Š. (52) nastradao je u rudniku Resavica. Kako se saznaje, do nesreće je došlo kada se na rudara urušila veća količina uglja Spasilačke ekipe su odmah angažovane, ali kada su stigle do rudara, on više nije davao znake života. Policija… »