Izvor: N1 Info arhiva vesti 20.02.2019

Razgraničenje (ni)je zvanični predlog - dan nakon izjave Dačić daje pojašnjenje

N1 Info 20.02.2019
Izjava ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je zvaničan predlog Srbije za rešenje pitanja Kosova razgraničenje izazvala je brojne rekacije javnosti i kritike da se time krši Ustav. Dan nakon izjave, Dačić daje dodatna pojašenjenja i podseća… »

Vujanić: Ostavka direktora Železnica nelogična, istekao mu je mandat

N1 Info 20.02.2019
U ostavci generalnog direktora Železnica Srbije Miroslava Stojičića nelogično je to što ju je on podneo po isteku mandata jer se dovoljno bilo i da ne bude ponovo imenovan, ocenio je profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić. Generalni direktor… »

Skat: Srbija na pogrešnoj strani kad je reč o stavu prema krizi u Venecueli

N1 Info 20.02.2019
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat izjavio je, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije. "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike… »

Uhapšeni zbog sumnje da su voće uvezeno iz Grčke prodavali u Rusiji kao srpsko

N1 Info 20.02.2019
Policija je uhapsila pet osoba osumnjičenih da su uvozile voće iz Grčke, izrađivale za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavale na tržištu Rusije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kako je… »

Kirstea iznenadila Krunićevu u Budimpešti

N1 Info 20.02.2019
Najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić završila je takmičenje na turniru u Budimpešti u drugom kolu, porazom od Rumunke Sorane Kirstee. Kirstea, trenutno 108. igračica sveta, slavila je protiv Krunićeve sa 6:3, 6:3, posle jednog sata i 24… »

Popović: Jedina državna politika - kompromis sa Albancima u okviru Ustava Srbije

N1 Info 20.02.2019
Jedina državna politika po pitanju Kosova je postizanje kompromisa sa Albancima u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244 SB UN, izjavio je za Sputnjik ministar bez portfelja Nenad Popović povodom jučerašnje poruke srpskog šefa diplomatije Ivice… »

Vučević: Država i kompanije otvoriće rafove za srpske proizvode sa Kosova

N1 Info 20.02.2019
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će država i veliki broj kompanija ponuditi mogućnost i otvoriti rafove za srpske proizvode sa Kosova. "Sve treba sagledati u kontekstu necivilizacijskih taksi koje je uvela Priština na proizvode… »

Selektor Đorđević odredio tim za Estoniju

N1 Info 20.02.2019
U sastavu reprezentacije Srbije na meču sa Estonijom neće biti košarkaša Crvene zvezde, ali ni Stefana Pota. Selekror Aleksandar Đorđević odredio je tim za prvi od dva meča u poslednjem kvalifikacionom prozoru za Svetsko prvenstvo u Kini 2019… »

Tači: Ako nemamo sporazum, imaćemo rizik od destabilizacije

N1 Info 20.02.2019
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je dijalog za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom neizbežan i da postoji rizik od destabilizacije regiona ako sporazum ne bude postignut ove godine, prenosi RTS. "Nema sumnje da, ako se ne dogovorimo… »

Vučić: Očekujem da EU uloži dodatne napore da Priština povuče jednostrane poteze

N1 Info 20.02.2019
Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je očekivanje da će Evropska unija uložiti dodatne napore kako bi Prištinu navela da povuče jednostrane poteze kojima, kako je rekao, dovodi u opasnost mir i stabilnost u regionu. U saopštenju kabineta… »