Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 20.02.2019

Stojčić: Podneo sam ostavku zbog blokade računa, nemogućnosti raspolaganja imovinom...

Nova ekonomija 20.02.2019
Miroslav Stojčić, generalni direktor Železnica, koji je podneo ostavku na to radno mesto, kao razloge za podnošenje ostavke, između ostalog, naveo je neusaglašenost Statuta, nemogućnost raspolaganja imovinom, blokadu računa. Stojičić je uputio… »

Uvozili voće iz Grčke, pa ga prodavali Rusima kao srpsko

Nova ekonomija 20.02.2019
Pet osoba uhapšeno je zbog sumnje da su uvozili voće iz Grčke, a zatim ga, kao proizvod iz Srbije, prodavali u Rusiji. Kako je saopštio MUP, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica, pranje novca i poresku utaju, uhapšeni su… »

Kina zabranila ulazak strancima na Tibet

Nova ekonomija 20.02.2019
Kina je zabranila strancima ulazak na Tibet u periodu osetljivih godišnjica. Turističke agencije su danas navele da strani turisti neće moći da uđu u himalajski region do 1. aprila. Ne zna se kada je zabrana stupila na snagu, iako neki aktivisti… »

EBRD: Reforme u javnom sektoru i Poreskoj upravi u Srbiji sporo napreduju

Nova ekonomija 20.02.2019
Prema izveštaju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Srbiji su potrebne snažnije reforme, jer se očekuje da će u ovoj godini rast biti usporen na 3,5 odsto, pokazao je najnoviji Izveštaj o tranziciji koji je danas u Beogradu predstavio glavni… »

Ljajić: Srpska roba stiže na Kosovo alternativnim putevima

Nova ekonomija 20.02.2019
Srpske robe ima na Kosovu i ona tamo dospeva alternativnim putevima, kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacije. Navodeći da su zvaničnici Srbije odmah po uvođenju taksi na srpsku robu upozoravali na razvijanje crnog tržišta… »

Direktor Kliničkog centra Vojvodina podneo ostavku

Nova ekonomija 20.02.2019
Prof. dr Petar Slankamenac podneo je ostavku na mesto direktora Kliničkog centra Vojvodine. Prema nezvaničnim informacijama, na njegovo mesto postavljena je prof. dr Edita Stokić, koja je do sada vršila funkciju pomoćnika direktora KCV-a za… »

Pariz: Švajcarska banka UBS kažnjena sa rekordnih 3,7 milijardi evra

Nova ekonomija 20.02.2019
Sud u Parizu izrekao je rekordnu kaznu od 3,7 milijardi evra švajcarskoj banci UBS zbog pomaganja bogatim francuskim klijentima da izbegnu poreske vlasti. To je najteža kazna ikad izrečena u francuskom sudu za izbegavanje poreza, prenosi agencija Frans… »

Mediji pitali Kolindu Grabar Kitarović koliko je koštao njen pregled u privatnoj klinici

Nova ekonomija 20.02.2019
Redovna cena MR skrininga celog tela koji je Kolinda Grabar Kitarović obavila 15. februara iznosi 7.700 kuna -oko 1.000 evra, stoji na računu koji je dostavljen T portalu. Taj portal je od Kancelarije hrvatske predsednice tražio podatak koliko je… »

Zbog kašnjenja nemačka železnica dala putnicima više od 50 miliona evra odštete

Nova ekonomija 20.02.2019
Nemačka železnica „Dojče ban" platila je prošle godine ukupno 53,6 miliona evra obeštećenja putnicima zbog kašnjenja. To je za jednu trećinu više nego pre dve godine, a razlog je što je svaki četvrti voz na međunarodnoj liniji kasnio. Ko se… »

Za uspostavljanje evropskih standarda u sektoru voda treba nam pet milijardi evra

Nova ekonomija 20.02.2019
Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine. Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan ponovio je da je za uspostavljanje evropskih standarda u sektoru voda Srbiji neophodno ulaganje od oko pet milijardi evra i istakao da je ministarstvo… »