Izvor: PC Press arhiva vesti 20.02.2019

Generalni direktor Železnica Srbije podneo ostavku

PC Press 20.02.2019
Navodeći da je imao opstrukcije u radu i da je bio onemogućen da raspolaže imovinom preduzeća, generalni direktor Železnica Srbije, Miroslav Stojičić, podneo je ostavku na tu funkciju. U ostavci dostavljenoj Vladi Srbije, Ministarstvu… »

Citroen-ov koncept malog EV-a kao alternativa biciklu i skuteru

PC Press 20.02.2019
Mnogi proizvođači automobila osmišljavaju vozila za eru izvan koncepta vlasništva nad automobilima, ali Citroen ide sa tom idejom korak dalje. Kompanija razmišlja o automobilu koji ćete koristiti umesto bicikla i skutera. Ami One koncept, koji je… »

Veliki povratak čuvenog Logitech MX518 gejming miša

PC Press 20.02.2019
Prošlog leta Microsoft je vratio na tržište svog legendarnog IntelliMouse miša, a sada i Logitech ide sličnim stopama. Dugogodišnji PC igrači imaju dragocene uspomene na MX518 sa dobrim razlogom: miš iz 2005. godine kombinovao je ergonomski oblik… »

Besplatna devetomesečna pretplata za nove mame u Vip-u

PC Press 20.02.2019
Za sve korisnice koje tokom 2019. godine postanu majke, Vip je omogućio korišćenje usluga bez plaćanja mesečne pretplate tokom prvih devet meseci ugovorne obaveze, za bilo koju postpaid tarifu. Po prvi put na tržištu, nove mame će imati posebnu… »

Predstavljeni Samsung Galaxy S10 uređaji

PC Press 20.02.2019
Kompanija Samsung predstavila je novu liniju premium pametnih telefona – Galaxy S10. Osmišljena tako da ispunjava specifične potrebe današnjeg tržišta pametnih telefona, Galaxy S10 linija nudi čak četiri jedinstvena uređaja. Svaki uređaj donosi… »

Šta radite u slobodno vreme? Besplatne igre i streaming servisi u klinču

PC Press 20.02.2019
Sa pojavom novih free-to-play video-igara, Netflix se ponovo našao u problemu. Sada ovaj streaming servis pored Fortnitea ugrožava i Apex Legends. Kako tačno besplatne igre ugrožavaju streaming servise kao što je Netflix kada nisu ista vrsta zabave… »

“Big mek za 100 dinara”: Prvi put u Srbiji dostupna McDonald’s aplikacija

PC Press 20.02.2019
Krajem januara McDonald’s u Srbiji je za svoje goste, trenutne i buduće, omogućio korišćenje aplikacije na mobilnim telefonima. Da biste preuzeli aplikaciju za svoj telefon, neophodno je da se povežete putem sopstvenog ili McDonald’s WiFi… »

Vertiv najavljuje napredno rešenje gotovih „Plug and Play” data centara

PC Press 20.02.2019
Vertiv je nedavno objavio povećanje kapaciteta svog modularnog data centra s dve serije proizvoda, dizajniranih da korisnicima omoguće još veću jednostavnost, učinkovitost i agilnost prilikom implementiranja kapaciteta data centra od jezgra do ruba… »

Sphero: Novi robot kompatibilan sa Raspberry Pi

PC Press 20.02.2019
Kompanija Sphero, koja se bavi proizvodnjom robota-igračaka na daljinsko upravljanje, postala je poznata po loptastim robotima za igru i edukaciju, najavila je novi proizvod koji je u vezi i sa Raspberry Pi. Novi robot poneo je ime RVR, a sredstva za… »

Microsoft proširuje AccountGuard cybersecurity program

PC Press 20.02.2019
Nakon nedavnih hakerskih napada na organizacije u više država, koje je prijavila i Srbija, kompanija Microsoft je saopštila da će bezbednosni softver AccountGuard od danas, 20. februara, biti dostupan u još 12 evropskih zemalja. Microsoft je danas… »