Izvor: Pravda arhiva vesti 20.02.2019

Dačić: Da li ste branili Ustav kada je proglašena nezavisnost? Ideju sam prepisao od Đinđića!

Pravda 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da pitanje razgraničenja Srbije i Kosova nije nova ideja i da je o njoj predsednik Aleksandar Vučić govorio još pre godinu dana – i to, kako kaže – javno, a ne "po ćoškovima ili tajnim… »

Skot poludeo zbog srpskog odnosa prema Venecueli: Evo šta mu je zasmetalo

Pravda 20.02.2019
Srbija je na pogrešnoj strani istorije, smatra ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, komentarišući poziciju Srbije po pitanju trenutne političke krize u Venecueli. "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50… »

Putin lupio šakom o sto: Ako Vašington razmesti rakete u Evropi, ciljaćemo Ameriku!

Pravda 20.02.2019
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u obraćanju Federalnoj skupštini da je Rusija spremna da se brani ako Vašington odluči da razmesti projektile u Evropi. On je rekao da će SAD u tom slučaju biti meta ruskih raketa. Putin je izjavio da Rusija… »

Epidemiolog: Strašno je što Vučić nije bio sprečen da dođe u dodir sa detetom u jeku epidemije! Jedan doktor je…

Pravda 20.02.2019
Epidemije gripa u Srbiji uveliko traje, a do sada je prema podacima Instituta za javno zdravlje Batut obolelo više od 100.000 ljudi, dok je njih 30 preminulo. Posete srpskim bolnicama su zabranjene, a zbog gripa je produžen i raspust u svim školama za… »

Šreder: Srbiji je mesto u EU, Priština što pre da ukine takse!

Pravda 20.02.2019
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da je realno da Srbija 2025. godine uđe u Evropsku uniju, i dodao da će Priština kad-tad morati da ukine takse na robu iz centralne Srbije, što je i preduslov da se dve strane vrate za pregovarački… »

Ovo ima samo u Srbiji! Premijerka postala ''tata'': Evo kako joj se zove sin

Pravda 20.02.2019
Partnerka predsednice vlade Srbije Ane Brnabić, Milica Đurđić, porodila se u sredu u Beogradu. "Milica Đurđić je rodila dečaka, a porođaj je protekao u najboljem redu" rečeno je u kabinetu premijerke Brnabić. Dečak je dobio ime Igor. Koja… »

Nogo uzvraća udarac! Boško mi se sveti, bio sam protiv ulaska u SzS pa su na meni izvršili brzu političku egzekuciju!

Pravda 20.02.2019
Lider Dveri Boško Obradović, u strahu da ne izgubi unutarstranačke izbore, izbacio je Srđana Noga, poslanika i pretendenta na predsedničku poziciju u ovom pokretu. Nogo je, međutim, odlučio da ne ćuti! U intervjuu koji je dao za Politiku, on… »

Ova žena će ramušu doći glave: Ona će biti novi premijer, Haradinaj će prebledeti! Dobila zeleno svetlo, evo i od…

Pravda 20.02.2019
U političkim i krugovima analitičara na Kosovu su prisutne špekulacije da bi predsednica političke stranke Alternativa i poslanica Skupštine Kosova, Mimoza Kusari Ljilja mogla biti premijer tehničke vlade koja bi mogla biti formirana u slučaju… »

(Uznemirujući video) Ubio Hrvata u Amsterdamu, žena bežala sa detetom u kolicima, druga u trku vukla psa po asfaltu

Pravda 20.02.2019
Subotičanin koji se sumnjiči da je usmrtio Nebojšu Markovića u Beogradu, navodno ubijao po Evropi. Objavljen snimak na kojem Der navodno puca u Ivana Serdarušića. Čaba Der (39) iz Subotice, za kojim srpska policija traga zbog sumnje da je 5… »

Lavrov: Zapad nastavlja s drskom politikom i na grub način uvlači Balkan u NATO! (video)

Pravda 20.02.2019
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da Zapad na grub način gura zemlje Balkana da postanu članice NATO-a ne osvrćući se na narode ovih država. - Zapad nastavlja sa svojom drskom politikom uvlačenja ovog regiona u NATO u potpunosti… »