Izvor: RTS/Ekonomija arhiva vesti 20.02.2019

Direktor "Železnica" posle isteka mandata podneo ostavku

RTS 20.02.2019
Generalni direktor "Železnica Srbije" Miroslav Stojčić podneo je ostavku na tu funkciju. Stojčiću je istekao mandat 17. januara. U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tanjugu je potvrđeno da je Stojčić podneo ostavku… »

Od danas proizvodi sa KiM u centralnoj Srbiji

RTS 20.02.2019
Proizvodi srpskih privrednika sa Kosova i Metohije od danas se organizovano plasiraju na tržište centralne Srbije. Državna firma "Metohija" otkupljivaće njihove proizvode i sklapati ugovore sa veletrgovinskim lancima. Prvi rafovi sa robom sa Kosmeta… »

Postavljene kamere na Južnom kraku Koridora 10

RTS 20.02.2019
Video-nadzor duž gradilišta Južnog kraka Koridora 10 (Grdelica - Vladičin Han) je postavljen, a do kraja nedelje se očekuje ugradnja kamera i na potezu Istočnog kraka tog dela auto-puta, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja… »

Srpska rakija osvaja evroazijsko tržište

RTS 20.02.2019
Krajem aprila, Međuvladin savet trebalo bi da potvrdi otvaranje evroazijskog tržišta za Srbiju, koje broji više od 180 miliona potrošača. To će srpskim proizvođačima omogućiti neograničen bescarinski izvoz voćne rakije, a uz kvote vinjaka… »

Da li je Srbija spremna na brzi odgovor u slučaju krize?

RTS 20.02.2019
Svetski mediji proteklih meseci sve češće upozoravaju na mogućnost izbijanja nove ekonomske krize, o čemu su kreatori globalnih finansijskih tokova nedovno diskutovali i u Davosu. Da li se nova kriza "krije iz ćoška" i kako Srbija može da odgovor… »

Raste isporuka ruskog gasa Srbiji

RTS 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Upravnog odbora "Gasproma" Aleksejem Milerom sa kojim je razgovarao o razvoju srpskog gasnog tržišta. Aleksandar Vučić i Aleksej Miler su na sastanku konstatovali da je nastavljen rast… »

Andrej Jovanović, čovek koji je prodao plazmu Koka-Koli

RTS 20.02.2019
Pre 11 godina Andrej Jovanović je prodao srpski čips, kompaniju "Marbo", "Pepsiju". Ispred investicionog fonda "Mid Europa partners" i kompanije "Moji brendovi", sada je prodao i požarevački "Bambi" za 260 miliona evra "Koka-Koli". Više… »

Lekovito dejstvo ulaganja u Jošaničku banju

RTS 20.02.2019
Da li će Jošanička banja dobiti mesto u turističkoj ponudi Srbije koje joj pripada? Ovo i pitanja infrastrukturnog razvoja varošice mučili su meštane više od četiri decenije. Kapija Kopaonika beleži rast turista, pa se proteklih nekoliko godina… »