Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 20.02.2019

Dačić: Da li ste branili Ustav kada je proglašena nezavisnost?

RTS 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da pitanje razgraničenja Srbije i Kosova nije nova ideja i da je o njoj predsednik Aleksandar Vučić govorio još pre godinu dana – i to, kako kaže – javno, a ne "po ćoškovima ili tajnim… »

Skot: Srbija na pogrešnoj strani istorije

RTS 20.02.2019
Ambasador SAD Kajl Skot komentarisao je poziciju zvaničnog Beograda po pitanju trenutne političke krize u Venecueli i naveo da je Srbija na pogrešnoj strani istorije. "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50… »

Tači: Ako nemamo sporazum, imaćemo rizik od destabilizacije

RTS 20.02.2019
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je dijalog za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom neizbežan i da postoji rizik od destabilizacije regiona ako sporazum ne bude postignut ove godine. "Nema sumnje da ako se ne dogovorimo ove godine… »

Vučić: EU dodatno da utiče na Prištinu

RTS 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom delegacije EU, ambasadorom Semom Fabricijem, kojem je preneo očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu navela da povuče jednostrane poteze kojim dovodi u opasnost mir i… »

PSG traži ostavku Lončara

RTS 20.02.2019
Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je hitnu ostavku ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog "brutalnog ugrožavanja bolesnika i korišćenja teško bolesne dece u svrhu političke promocije Aleksandra Vučića". U saopštenju se podseća da je u… »

Agencija za borbu protiv korupcije: Vučić nije prekršio zakon

RTS 20.02.2019
Predsednik Republike Aleksandar Vučić nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije aktivnostima u okviru kampanje "Budućnost Srbije", saoštila je Agencija, povodom prijave koja je podneta toj instituciji. "Kako se u konkretnoj situaciji… »

Stefanović: Od početka krize u Srbiji registrovano više od milion migranata

RTS 20.02.2019
Od početka migrantske krize do danas na teritoriji Srbije registrovano je više od milion migranata, poručio je u Istanbulu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Naša država je reagovala odgovorno trudeći se da očuva bezbednost naših… »

Si Vučiću: Partnerstvo dve zemlje produbljuje se iz dana u dan

RTS 20.02.2019
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo od predsednika Kine Si Đinpinga, u kome, između ostalog, kineski lider izražava spremnost da sa Aleksandrom Vučićem radi na daljem unapređenju strateškog partnerstva između dve zemlje… »

Odložena poseta Ane Brnabić Briselu

RTS 20.02.2019
Poseta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić Briselu, najavljena za danas, pomera se zbog drugih obaveza, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Prethodno je bilo najavljeno da će Ana Brnabić u Brselu prisustvovati prijemu povodom… »

Junker: Članstvo Balkana u EU – pitanje rata ili mira

RTS 20.02.2019
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je u Briselu da zemlje zapadnog Balkana treba da imaju stvarnu perspektivu članstva u Europskoj uniji jer u suprotnom, upozorio je, postoji rizik od povratka u devedesete godine prošlog veka… »