Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 20.02.2019

Rasinski okrug: Prekvalifikacijom do posla

RTS 20.02.2019
Iako se na evidenciji kruševačke filijale NSZ nalazi oko 22.200 osoba iz Rasinskog okruga, procena je da kvalifikovanih radnika nema dovoljno. Za potrebe privrede, aktivnim merama zapošljavanja, realizovana su dva programa - obuka za tržište rada i… »

Novi drvoredi niču u Nišu

RTS 20.02.2019
Grad Niš je, u okviru Programa za zaštitu životne sredine, izdvojio 25 miliona dinara za rekonstrukciju drvoreda. Na dve lokacije u gradu otklanjaju se trula stabla, a počela je i sadnja novih. Nova stabla se sade u Svetosavskoj i u Vardarskoj ulici… »

Sremska Mitrovica dobija mobilne panele za zaštitu od poplava

RTS 20.02.2019
Sremska Mitrovica, prva na reci Savi a treća u zemlji, za odbranu od visokih voda koristiće mobilne panele. Raspisan je tender Svetske banke, a radiće se zaštita gradskog keja u dužini nešto većoj od jednog kilometra. Projekat vrednosti oko milion… »

Vranje: Očekuje se da glumci na svojoj sceni zaigraju u oktobru

RTS 20.02.2019
Zgrada pozorišta „Bora Stanković” u Vranju koja je izgorela u podmetnutom požaru jula 2012. godine, rekonstruiše se već pet godina sa prekidima. Pri kraju je druga faza obnove, a potpisan je i ugovor za treću fazu, odnosno opremanje… »

„Odraz, prag i dom” u užičkom Narodnom muzeju

RTS 20.02.2019
U užičkom Narodnom muzeju otvorena je izložba slika Miljane Drašković. Delima koja su nastala u protekle dve godine, užička umetnica obeležava tri decenije rada. Raskošni kolorit svojstvo je i ranijih dela, i slika iz ciklusa „Odraz, prag i… »

Raste proizvodnja lešnika u šabačkom kraju

RTS 20.02.2019
Zasadi lešnika u šabačkom kraju, u poslednji tri godine, znatno su uvećani. Tome je najviše doprinela italijanska kompanija "Ferero" sa čijim predstavnikom u našoj zemlji poljoprivednici sklapaju ugovor o proizvodnji, koji između ostalog… »

Svilajnac: Za više beba

RTS 20.02.2019
Prošle godine na teritoriji opštine Svilajnac rođeno je 10 odsto više beba nego 2017. godine. Dosta je mladih koji su se posle završenog školovanja vratili u rodni grad i tu zasnovali porodice. Pre osam godina posle završenog fakulteta Političkih… »

Počinje sezona takmičenja Vazduhoplovnog saveza Srbije

RTS 20.02.2019
Prvo vazduhoplovno takmičenje u godini - Koplas pro kup u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi F1N i revijalnoj klasi F1N-150, održaće se u nedelju 24. februara u Hali sportova u Novoj Pazovi. Takmičenje je međunarodnog karaktera, ujedno i prvo kolo… »