Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 20.02.2019

Dragan Vujić Vujke konačno u glavnoj ulozi: „Dočekasmo i ovo...“

RTS 20.02.2019
U okviru srpskog takmičarskog programa na ovogodišnjem Festu publiku očekuje i film „Psi umiru sami“, reditelja Nikole Petrovića. Draganu Vujiću Vujketu je to prva glavna uloga na filmu u 32 godine dugoj karijeri, a glumac kaže: „Dočekasmo i… »

„Muzikon“ 21. februara na Kolarcu sa hitovima „Bitlsa“, „Cepelina“ i „Kvina“

RTS 20.02.2019
Koncertom sa temom "Rock&Classic" 21. februara na sceni Kolarca, orkestar „Muzikon“ nastavlja "Level Up" sezonu. Klasičan rok ovom prilikom dobija sasvim novo značenje, budući da će publika imati priliku da čuje hitove legendarnih britanskih rok… »

Maketarstvo kao hobi koji donosi zaradu

RTS 20.02.2019
Tridesetogodišnji Miša Stevanović iz Čačka pretvorio je hobi u profesionalni posao. Dugo godina se bavi maketarstvom. Mini-objekte tipskih kuća, poslovnih zgrada i kulturnih ustanova izrađuje bez nacrta i sa kompletnim sitnim pokućstvom. Od tog… »

Odbrojavanje se bliži kraju – Hot sins 82 spreman za Beograd

RTS 20.02.2019
Jedan od najcenjenijih di-džej zvezda današnjice, britanski producent Hot sins 82, nastupiće u subotu 23. februara u velikom „Hangaru“ Luke Beograd. Te večeri na bini će se naći i domaća podrška u sastavu: Endrju Meler, jedan od naših… »

Karipski raj sa fotografija

RTS 20.02.2019
Ukoliko ovih dana čeznete za suncem i maštate o dalekim destinacijama, utehu možda možete pronaći i u Beogradu. I to na izložbi „Predivna Kuba“, koja se otvara u galeriji „Nikola Radošević“ pri Udruženju samostalnih umetnika fotografije… »

Milan Marić: Zbog uloge sam se ugojio 20 kilograma

RTS 20.02.2019
Počeo je u kratkometražnom filmu „Četvrtak“, a potom se našao u „Mirisu kiše na Balkanu“, „Naredniku“, „Sumnjivom licu“. Bio je Gavrilo Princip, Vukan Nemanjić, ruski pisac Dovlatov. Na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu… »

Kim će za Hanoj vozom kroz Kinu

RTS 20.02.2019
Vijetnam se priprema za predstojeći sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, koji će u Hanoj doputovati vozom preko Kine. Kimu će biti potrebno bar dva i po dana putovanja vozom da bi prešao na hiljade… »

Ogledanje odmah posle buđenja izaziva stres?

RTS 20.02.2019
„Vrata ka drugoj dimenziji“, kako mnogi nazivaju ogledala, važe za jak feng šui simbol. Stručnjaci za uređivanje enterijera navode da ona takođe vizuelno povećavaju prostor i da pozitivno deluju na ukućane, osim, kako tvrde, ako su u spavaćoj… »

Egipat je idealno mesto za zimsko letovanje

RTS 20.02.2019
Između Libije, Izraela i Pojasa Gaze, sa izlazom na Sredozemno i Crveno more, na milion kvadratnih kilometara, delom u severoistočnoj Africi, a delom u Aziji, nalazi se Egipat. Egipat je i dalje „dar Nila“, dar u prostranstvu peščane pustinje… »

Papagaji iz Krćevca kod Topole

RTS 20.02.2019
Braća Tašić iz Krćevca kod Topole pretvorili su svoje dvorište u odgajivačnicu papagaja. Iza njih je dug put, od prvog ljubimca, preko hobija do sasvim ozbiljnog posla. Sve je počelo u detinjstvu, kada su Milan i Dragan dobili na poklon svog prvog… »