Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 20.02.2019

Putin predstavio hiperzvučnu raketu "cirkon"

RTS 20.02.2019
Ruski predsednik Vladimir Putin predstavio je nove tipove naoružanja, a najveću pažnju poklonio je hiperzvučnoj raketi "cirkon", koja je u stanju da leti brzinom od devet mahova. Vladimir Putin je tokom obraćanja Federalnoj skupštini rekao da je… »

Kineske vlasti zabranile ulazak turistima na Tibet

RTS 20.02.2019
Kina je zabranila pristup Tibetu za strane turiste zbog predstojećeg obeležavanja godišnjica koje preispituju legitimitet kineske vladavine nad ovom himalajskom regijom. Turističke agencije su saopštile da će ulazak na Tibet stranim turistima biti… »

Spaseni skijaši iz lavine u Švajcarskoj, jedan podlegao povredama

RTS 20.02.2019
Tridesetčetvorogodišnji Francuz podlegao je povredama posle lavine koja se juče obrušila na švajcarsko skijalište Kran-Montana. On je bio jedan od četvoro povređenih koji su bili izvučeni iz snega. U akciji spasavanja bilo je angažovano više od… »

Lavrov: Zapad na grub način uvlači zemlje Balkana u NATO

RTS 20.02.2019
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da Zapad na grub način gura zemlje Balkana da postanu članice NATO-a ne osvrćući se na narode ovih država. "Zapad nastavlja sa svojom drskom politikom uvlačenja ovog regiona u NATO u potpunosti… »

Pred Rumunijom još posla, kada će Srbija otvoriti nova poglavlja

RTS 20.02.2019
Tokom predsedavanja Rumunije Evropskoj uniji, koje je opterećeno Bregzitom i izborima za Evropski parlament, izvestan je zastoj u evrointegracijama Zapadnog Balkana. Kasni izveštaj Evropske komisije o napretku, pa je tek u junu moguća međuvladina… »

"Majkrosoft" otkrio 104 hakerska napada, na meti i nalozi iz Srbije

RTS 20.02.2019
Kompanija "Majkrosoft" je saopštila da će ponuditi nove usluge iz oblasti sajber bezbednosti tržištima u Evropi, uključujući Nemačku, Francusku i Španiju. Cilj je da se zaštite potrošači kao i politički prostor od hakovanja. "Majkrosoft" je… »

Dojče banka na mukama – kako pleniti imovinu američkog predsednika

RTS 20.02.2019
Zvaničnici Dojče banke su toliko zabrinuti zbog mogućnosti da Donald Tramp možda neće izvršavati svoje finansijske obaveze po kreditima, odobrenim pre nego što je postao predsednik SAD – da su razmatrali da mu produže datum otplate. "Tramp… »

Sirija, konovoj sa civilima napustio poslednju enklavu koju drži ID

RTS 20.02.2019
Konvoj kamiona sa civilima napustio je poslednju enklavu koju drže ekstremisti Islamske države u istočnoj Siriji. Agencija Asošijeted pres je navela da se pojavilo najmanje osam kamiona koji su prošli preko humanitarnog koridora korišćenog… »

Duterte: Još žešća kampanja protiv droge

RTS 20.02.2019
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte najavio je da će njegova kampanja protiv droge biti još intezivnija u budućnosti. Rodrigo Duterte je rekao da je problem narkotika pitanje nacionalne bezbednosti, preneo je Rojters. "Neću dozvoliti da moja zemlja… »

"Otmica" ćerke severnokorejskog diplomate uzburkala Italiju

RTS 20.02.2019
Zvanična Italija je upozorila da će sigurno platiti cenu oni za koje se utvrdi da su odgovorni za otmicu ćerke nestalog severnokorejskog diplomate u Rimu, ukoliko se ispostavi da je do otmice došlo. Prema nekim izvorima, ćerka nekadašnjeg vršioca… »