Izvor: RTV/Hronika arhiva vesti 20.02.2019

Uvozili voće iz Grčke pa ga kao "srpsko" izvozili u Rusiju

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odеljеnja za borbu protiv korupcijе, uhapsili su pеt osoba kojе su osumnjičеnе da su uvozilе voćе iz Grčkе, izrađivali za njеga lažnu dokumеntaciju i potom ga, kao proizvodе srpskog… »

Poginuo rudar u Resavici

RTV 20.02.2019
DESPOTOVAC - Rudar Mile Škorić (52) poginuo je jutros u rudniku uglja Resavica, javlja Pink. Do nesreće je došlo kada se na rudara urušila veća količina uglja, prenosi ta televizija. Odmah su angažovane sve službe kako bi izvukle rudara, otkopali… »

Zaplenjeno više od 14 kilograma marihuane

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su bračni par M.C. (1984) i M.C (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u… »

Beč: Srpskoj narko bandi 75 godina robije

RTV 20.02.2019
BEČ - Sud u Beču proglasio je krivim 21 optuženog u postupku vođenom protiv srpske narko-bande, koja je osuđena za uzgajanje i prodaju narkotika, a jedan od advokata osuđenih Slaviša Žeželj smatra da su izrečene kazne preterane s ciljem da se… »

Otkriven gepek dupke pun termostata za bojlere

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Carinici su, u saradnji sa policijom, na ulazu graničnog prelaza Gradina, u gepeku jednog automobila zaplenili gotovo 2.000 termostata za bojlere, saopštila je danas Uprava carine. Prekršaj je otkriven u utorak, 19. februara, kada je na red… »

Eksplozija plinske boce na Zvezdari, povređeno pet osoba

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Pet osoba teže je povređeno večeras u eksploziji plinske boce u stanu u Ulici Milana Rakića na Zvezdari, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Kako navode u Hitnoj pomoći, povređeni su zadobili opekotine, a jedna osoba i povredu glave. Na… »

Holandija: Snimak osumnjičenog za ubistvo Markovića

RTV 20.02.2019
AMSTERDAM - Holandska policija objavila je snimak ubistva Hrvata Ivana Serdarušića (62), u julu 2018. u Amsterdamu i plaćenog ubicu Čabu Dera (38) sa mađarskim i srpskim državljanstvom, koji je osumnjičen i da je 5. januara ove godine u beogradskom… »

Austrija i Srbija o služenju zatvorskih kazni

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Ministri pravde Austrije i Srbije Jozef Mozer i Nela Kuburović razmatrali su danas mogućnosti da državljani Srbije osuđeni u Austriji, kao i i državljani Austrije osuđeni u Srbiji, služe zatvorske kazne u svojim domovinama. Na… »

Hag: Srbija da se izjasni o bezbednosti svedoka

RTV 20.02.2019
HAG - U postupku ponovnog odlučivanja da li će se slučaj protiv Vjerice Radete i Petra Jojića optuženih za zastrašivanje svedoka iz Mehanizma za krivične sudove u Hagu predati Srbiji, haško tužilaštvo je izrazilo bojazan za svedoci u tom… »

Ukinuta presuda osumnjičenom za varanje menjačnica

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Dragan Đoković bio osuđen na četiri i po godine zatvora i pet miliona dinara, povodom optužbi da je oštetio nekoliko beogradskih menjačnica, tako što im je prilikom… »