Izvor: Sandžak press arhiva vesti 20.02.2019

Danas isplata za nezaposlene

Sandžak press 20.02.2019
NOVI PAZAR – Redovna novčana naknada za nezaposlene, za januar, biće isplaćena danas, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ). Ta naknada biće isplaćena preko Poštanske štedionice. Privremena novčana naknada za januar ove godine… »

Poverenica: Prijetnje Bošnjacima nedopustive i zabrinjavajuće

Sandžak press 20.02.2019
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je danas da su veoma opasne i zabrinjavajuće prijetnje koje su stigle na adresu Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Novom Pazaru u kojima se muslimanima poručuje… »

Od septembra bolji uslovi za gimnazijalce

Sandžak press 20.02.2019
Radovi na rekonstrukciji zgrade Gimnazije u Novom Pazaru trebalo bi da počnu krajem ove i budu završeni do početka nove školske godine, najavio je danas koordinator projekta Faruk Suljević. On je radiju Sto plus rekao da će radovi koji ne ometaju… »

Novi Pazar: Respiratorne infekcije hvataju maha

Sandžak press 20.02.2019
Ovih dana posebno je aktuelna tema vezana za grip. U Novom Pazaru na sreću nije proglašena epidemija gripa ali je povećan broj pacijenata koji se javljaju izabranom lekaru zbog respiratornih infekcija. Iako je Zavod za javno zdravlje ove godine… »

Erdogan: Turska potrošila više od 37 milijardi dolara na izbjeglice

Sandžak press 20.02.2019
U obraćanju na 6. Ministarskoj konferenciji u sklopu Budimpeštanskog procesa, u Istanbulu, Erdogan je istakao da izgradnja visokih zidova s bodljikavom žicom nije rješenje da se spriječe ilegalne migracije. Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip… »

Slab odziv za sistematski pregled budućih prvaka

Sandžak press 20.02.2019
Sistematski pregledi za upis dece u prvi razred osnovne škole počeli su 30.januara i trajaće do 20.marta. S obzirom da je zaključno sa današnjim danom pregledano manje od jedne trećine budućih prvaka, iz Dečijeg dispanzera pozivaju roditelje da… »

Budžet aktivan, građanin pasivan

Sandžak press 20.02.2019
Ako je suditi po broju podnetih zahteva za pristup informacijama od javnog značaja u prethodne dve godine, može se zaključiti da žitelje i nevladine organizacije iz Novog Pazara ne interesuje kako lokalna samouprava troši sredstva svih građana… »

Predstavljen projekat novog mosta u centru Novog Pazara

Sandžak press 20.02.2019
Izgradnjom novog mosta u centru Novog Pazara počinje rješavanje problema saobraćajne regulacije u gradu, zaključeno je na prezentaciji projekta za izgradnju novog mosta i kružnog toka, koja je održana u Upravi grada. Prvo idejno rješenje uradila je… »

Video / Na ovaj način je ispraćena himna Bosne i Hercegovine u Laktašima

Sandžak press 20.02.2019
Košarkaši Igokee u nedjelju su u Laktašimaodbranili titulu pobjednika Kupa BiH, koji od ove godine nosi naziv po najvećem sportisti u historiji naše zemlje Mirzi Delibašiću. Podsjećamo, Igokea je na domaćem parketu slavila protiv Sparsa iz… »

Fk Jedinstvo iz Tutina osvojila prvo mjesto na kinder kupu u Čačku

Sandžak press 20.02.2019
Još jedan uspjeh mlade generacije 2008 fudbalskog kluba Jedinstvo iz Tutina.Ekipa ovog kluba je na kinder kupu u Čačku osvojilla prvo mjesto, a pažnju sportske javnosti su privukli jer su turnir osvojili bez ijednog poraza I primljenog gola… »