Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 20.02.2019

Dačić: O mogućem razgraničenju sa Kosovom na referendumu

Slobodna Evropa 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u sredu da razgraničenje sa Kosovom nije zvaničan predlog, nego ideja državnih zvaničnika i da će se ako postane zvaničan predlog naći pred Skupštinom Srbije i o njoj će odlučivati… »

Skat: Srbija je na pogrešnoj strani istorije o pitanju Venecuele

Slobodna Evropa 20.02.2019
Ambasador SAD-a u Beogradu Kajl Skat izjavio je danas, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije. "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske… »

Dodik i Ivancov položili vijenac na spomenik Čurkinu

Slobodna Evropa 20.02.2019
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov položili su danas u Istočnom Sarajevu vijenac kod spomen-ploče nekadašnjem ruskom ambasadoru u UN Vitaliju Čurkinu. Spomenik preminulom ruskom… »

Veljanoski priveden u sud zbog 'nasilja u Sobranju'

Slobodna Evropa 20.02.2019
Bivši predsjednik makedonskog parlamenta Trajko Veljanoski priveden je zbog sumnje da je jedan od organizatora nasilnih događaja u Sobranju 2017. godine. Veljanoski je napustio zgradu suda poslije kratkog ispitivanja. On se pozvao na parlamentarni… »

Od gripa u Crnoj Gori umrlo deset osoba

Slobodna Evropa 20.02.2019
Institut za javno zdravlje Crne Gore zabeležio je u protekloj sedmici četiri smrtna slučaja kod kojih je laboratorijski potvrđen grip. Ukupno je umrlo deset osoba, navodi se u izveštaju Instituta objavljenom na sajtu. Među preminulima je i… »

Tači: Bez sporazuma moguća destabilizacija regiona

Slobodna Evropa 20.02.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je u poslednjih 12 meseci zabeleženo pogoršanje i nazadovanje u odnosima Kosova i Srbije, te dodao da ukoliko se ove godine ne postigne sporazum, ne sumnja da „ćemo ući u rizičnu zonu odnosa koji mogu da… »

Kraj financijske blokade Federacije BiH

Slobodna Evropa 20.02.2019
Izaslanici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) usvojili su proračun za 2019. godinu, ranije usvojen u Zastupničkom domu, u iznosu od 2,65 milijardi maraka (više od 1,35 milijardi eura). Proračun je usvojen sa 49 glasova "za", jednim… »

MMKS o slučaju Radeta i Jojić: Srbija da se izjasni o bezbjednosti svjedoka

Slobodna Evropa 20.02.2019
Mehanizam za krivične sudove u Hagu (MMKS) dao je Vladi Srbije i haškoj Jedinici za zaštitu svjedoka rok od 15 dana da se, u slučaju protiv dvoje radikala Vjerice Radete i Petra Jojića, izjasne o tvrdnjama haškog tužilaštva da svjedoci u tom… »

Premijer Crne Gore: Raskinuti ugovor o vrtiću u Baru i zasaditi čemprese

Slobodna Evropa 20.02.2019
Crnogorski premijer Duško Marković zatražio je od Uprave javnih radova da raskine ugovor o gradnji vrtića u Baru, da uredi postojeću lokaciju, između ostalog, i zasađivanjem 90 čempresa. "Ova Vlada neće raditi protiv volje građana, a posebno… »

Nova Putinova obećanja o boljem životu

Slobodna Evropa 20.02.2019
Ruski predsjednik Vladimir Putin u svom obraćanju naciji pozvao je na niz mjera za podizanje standarda ruskih obitelji. Obećanje o boljem životu stiže u trenutku kada istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je popularnost predsjednika na najnižoj… »