Izvor: Sputnik arhiva vesti 20.02.2019

„On me je samo gledao“ Dodik o susretu sa Izetbegovićem i pitanju koje mu je postavio

Sputnik 20.02.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Istočnom Sarajevu da je na sastanku s liderima SDA i HDZ-a BiH u ponedeljak Bakira Izetbegovića upitao u vezi sa inicijativom o promeni imena Republike Srpske. „Nismo nešto o tome… »

Uhapšen bivši predsednik Sobranja

Sputnik 20.02.2019
Makedonska policija uhapsila je bivšeg predsednika parlamenta Trajka Veljanovskog, osumnjičenog da je jedan od organizatora nereda u Sobranju u aprilu 2017. godine. Uhapšena su još i dva bivša ministra, Spiro Ristovski i Mile Janakievski. Skopsko… »

Split: Ponovo osvanuli ustaški simboli, građani ih uklanjaju

Sputnik 20.02.2019
U splitskom naselju Kman jutros su osvanuli nacistički i ustaški grafiti, koje je na zidu jedne zgrade išarao nepoznati počinilac. „Dalmatinski portal“ prenosi da su o tome obaveštene gradske službe, ali da građani nisu mogli da ih sačekaju… »

Migrant zaražen HIV-om osumnjičen za silovanje napustio BiH

Sputnik 20.02.2019
Policija unsko-sanskog kantona raspisala je poternicu za maloletnim migrantom iz Pakistana koji je zaražen virusom HIV-a i koji je prijavljen za silovanje u Bihaću, a za koga se pretpostavlja da je napustio BiH. „Prema informacijama koje dobijamo sa… »

Požar u kineskoj robnoj kući u Smederevu

Sputnik 20.02.2019
Na magistralnom putu M-24 u Smederevu sinoć oko 22 časa izbio je požar u kineskoj robnoj kući, a prema prvim procenama vatra je zahvatila veći deo prodajnog prostora. Vatrogasne ekipe iz Smedereva brzo su izašle na lice mesta i još su na terenu… »

Dodik: BiH nesposobna da se odbrani, RS ostaje vojno neutralna

Sputnik 20.02.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da se BiH pokazala nesposobnom da odbrani svoj prostor od migranata, a povodom izjave šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da Zapad vrši pritisak na zemlje Balkana da postanu članice… »

Akcija kosovske policije na teritoriji centralne Srbije

Sputnik 20.02.2019
Kosovska policija prekršila je sporazum o kretanju u pograničnom pojasu i ilegalno ušla na teritoriju centralne Srbije gde je zaplenila jedan kamion sa robom, tvrdi vlasnik tog kamiona S. D. za portal „Kossev“. Iz kosovske policije nema zvaničnog… »

Zajednička sednica vlada Srpske i Srbije 28. februara u Beogradu

Sputnik 20.02.2019
Zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije biće održana 28. februara u Beogradu, rečeno je Srni u Vladi Srpske. Iz Vlade Republike Srpske su istakli da dve strane usaglašavaju teme koje će se naći na dnevnom redu, ali da će sigurno biti… »

Hag: Srbija da se izjasni o bezbednosti svedoka

Sputnik 20.02.2019
U postupku ponovnog odlučivnja da li će se slučaj protiv Vjerice Radete i Petra Jojića, optuženih za zastrašivanje svedoka iz Mehanizma za krivične sudove u Hagu predati Srbiji, haško tužilaštvo je izrazilo bojazan za svedoci u tom postupku… »

Prištinska zavrzlama: Srpsko brašno u makedonskim kamionima?

Sputnik 20.02.2019
Od početka godine svi kamioni koji iz Severne Makedonije izvoze brašno na Kosovo i Metohiju podležu strožim kontrolama kosovske carine zbog sumnje da je brašno poreklom iz Srbije, prenosi agencija INA. Pored toga dodatno se proverava kvalitet… »