Vojvodina arhiva vesti 20.02.2019

Direktor Kliničkog centra Vojvodine podneo ostavku

Moj Novi Sad 20.02.2019
Profesor doktor Petar Slankamenac podneo je ostavku na mesto direktora Kliničkog centra Vojvodine. Prema nezvaničnim informacijama, na njegovo mesto postavljena je profesor doktor Edita Stokić, koja je do sada vršila funkciju pomoćnika direktora… »

Skupština grada o Spensu, sednicu obeležilo odsustvo odbornika DS-a

RTV 20.02.2019
NOVI SAD - Među tridesetak tačaka dnevnog reda Skupštine Novog Sada, jedna od najvažnijih bila je rasprava o dugovima Spensa i kreditu tog preduzeća za otpremnine. Sednicu je obeležilo i odsustvo odbornika Demokratske stranke. Suština predloga… »

Uhapšeni dileri, "pali" prilikom prodaje heroina i amfetamina

RTV 20.02.2019
NOVI SAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su K.B. (41) i C.V. (36) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je u… »

Odstrel divljih svinja u Banatu

RTV 20.02.2019
KIKINDA - Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede Srbije, izdala je instrukcije lovištima koja se graniče sa Rumunijom da organizuju pojačan odstrel divljih svinja do visine biološkog minimuma, usled sve češće pojave afričke kuge svinja u toj… »

Svetski dan socijalne pravde – na javni kazan čeka još 1.000 ljudi

Subotica.com 20.02.2019
Svetski dan socijalne pravde (20. februar) Subotica je dočekala sa 1.200 korisnika Narodne kuhinje Crvenog krsta i oko 2.300 ljudi koji primaju novčanu socijalnu pomoć. Među onima koji svakodnevno dolaze po tople obroke je i 230 mališana. Iako je… »

Centar za porodični smeštaj i usvojenje uskoro i u Subotici

RTV 20.02.2019
NOVI SAD - Povodom pеt godina od osnivanja Cеntra za porodični smеštaj i usvojеnjе Novi Sad čiji jе osnivač Pokrajinska vlada, prеdsеdnik Pokrajinskе vladе Igor Mirović posеtio jе danas tu ustanovu socijalnе zaštitе u Srеmskoj… »

Neuspela prodaja "Jugoremedije" po četvrti put

RTV 20.02.2019
ZRENJANIN - Propao je i četvrti pokušaj prodaje zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" u stečaju, po početnoj ceni od skoro 1,3 milijarde dinara, pošto se do jučerašnjeg roka za otkup dokumentacije niko nije prijavio. Bilo je zainteresovanih… »

Apatin dobija solarna autobuska stajališta

RTV 20.02.2019
APATIN - Apatinska opština je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dobila sredstva za postavljanje solarnih autobuskih stajališta. Prigrevica, Sonta i Svilojevo dobili su savremena autobuska stajališta sa… »

Vidovdansko naselje bez vode zbog havarije

Radio 021 20.02.2019
Vidovdansko naselje nema vode zbog havarije. Ovo naselje bez vode će biti do 11 časova. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena. Autor: 021.rs… »

Uhapšen vozač koji je usmrtio biciklistkinju u Futogu

Moj Novi Sad 20.02.2019
Otac vinovnika dovezao vozilo na mesto tragedije. Novosadska policija uhapsila je jutros Borisa B. (31) pod sumnjom da je sedeo za volanom vozila kojim je u utorak uveče usmrćena 52 godine stara V. B. iz Futoga, javio je portal "NSUživo". Da podsetimo… »