Arhiva vesti 26.02.2019

Oči sveta gledaju u Vijetnam: Tramp oduševljen dočekom, Kim palio cigaru za cigarom! (video)

Pravda 26.02.2019
Američki predsednik Donald Tramp zahvalio se na Tviteru narodu Vijetnama na srdačnoj dobrodošlici koja mu je priređena nakon što je predsednički avion "Air force one" sleteo danas na aerodrom u vijetnamskoj prestonici Hanoj. - Upravo stigao u… »

SzS: Tačijeva izjava dokaz da Vučić dogovara predaju srpskih opština

Novi magazin 26.02.2019
Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da je izjava predsednika Kosova Hašima Tačija o sporazumu sa Beogradom prema kojem bi Kosovu pripali Bujanovac, Preševo i Medveđa, "još jedan" dokaz da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovara predaju… »

Uhapšena službenica PIO fonda: Čak 13 godina krala penzije preminulih?

Večernje novosti 26.02.2019
Policija uhapsila Vidanku M. (61), zaposlenu u PIO fondu u Bačkoj Palanci. Navodno je za 13 godina prebacila oko 23 miliona na račune rođaka i prijatelja od penzija preminulih osoba. REFERENT za isplatu penzija u Bačkoj Palanci Vidanka M. (61)… »

Otvoreno pismo Sergeja Trifunovića predsedniku Vučiću

SEEbiz 26.02.2019
BEOGRAD - Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović, u otvorenom pismu Aleksandru Vučiću, ocenio je da predsedniku jedne države ne priliči da svoje građane naziva "talogom društva". "Prilikom Vašeg gostovanja na TV Prva 21… »

Žreb za mundobasket: Srbija ne može na SAD, Španiju, Francusku…

Hot sport 26.02.2019
Košarkaška reprezentacija Srbije je tamo gde i pripada, među najboljim selekcijama na planeti. Za to se izborila u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici, ali će 26. marta na žrebu za grupnu fazu biti u prvom šeširu. To automatski sprečava susret sa… »

Evropski put bez jasne perspektive

Politika 26.02.2019
To nikako ne znači da proces unutrašnjih reformi u Srbiji treba zaustaviti ili obustaviti put ka članstvu, a ono će doći kada i Srbija i EU budu spremne, ukazuje Dragan Đukanović. Mi i ne očekujemo da postanemo sada članica Evropske unije, šta… »

Džordž Pel: Kardinal osuđen zbog seksualnog zlostavljanja u Australiji

BBC News 26.02.2019
Blagajnik Vatikana je osoba na najvišoj poziciji u Katoličkoj crkvi koja je osuđena zbog seksualnog zlostavljanja. Kardinal Džordž Pel je osuđen za seksualno zlostavljanje u Australiji, čime je postao najviše pozicionirani katolički sveštenik… »

"Ako je to cena, onda nemamo potrebe za priznanjem"

B92 26.02.2019
Priština -- Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da Kosovo nema teritorijalnih pretenzija ni prema jednoj zemlji. On je naveo da je tako utvrđeno u Ustavu i da Priština neće tražiti da priznanje od Srbije bude uslovljeno davanjem teritorije… »

Veliki požar na pijaci u Tuzli: Najmanje 20 povređenih

Mondo 26.02.2019
Na pijaci u Tuzli danas je izbio veliki požar u kome je povređeno najmanje 20 osoba. Foto: arhiva, mondo.rs Dvadesetak osoba zatražilo je lekarsku pomoć posle današnjeg požara na gradskoj pijaci u Tuzli, preneli su sarajevski mediji. "Svima je… »

Dragijana Tijanić novi direktor Doma za smeštaj odraslih lica Blace - Trbunje

Novi magazin 26.02.2019
Dragijana Tijanić je postavljena na mesto direktora Doma za smeštaj odraslih lica Blace - Trbunje, nakon što je dosadašnji direktor Srđan Antić razrešen dužnosti zbog utvrđenih nepravilnosti u toj ustanovi, saoštilo je danas Ministarstvo za rad… »