Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 27.02.2019

Na ivici rata! Pakistan oborio dva indijska aviona

Nova ekonomija 27.02.2019
Dve nuklearne sile na ivici su sukoba. Pakistanski avioni rano jutros ušli su u indijski vazdušni prostor i oborili dva indijska aviona, prenosi Raša tudej. Prema vestima Rojtersa, koje je preneo Sputnjik, najmanje tri pakistanska vojna aviona ušla su… »

Tramp i Kim: Možemo da postignemo velike rezultate, koje će svi pozdraviti

Nova ekonomija 27.02.2019
Lideri SAD i Severne Koreje, Donald Tramp i Kim Džong Un, vođe zemalja s dugom istorijom neprijateljstava, otvorili su danas u Vijetnamu drugi samit u pozitivnom tonu, s osmesima i prijateljskim ćaskanjem, a nastavili teškim razgovorom o težnji… »

Vučić: Predstavnici kosovskih Srba zatražili da napuste sve kosovske institucije

Nova ekonomija 27.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su predstavnici kosovskih Srba, i sa juga i sa severa, od njega zatražili da napuste sve kosovske institucije i dodao da ih je on zamolio da na odgovor sačekaju najviše 45 dana, kako bi imao prilike da… »

Đilas, Zelenović i Stefanović se sutra sastaju sa Dejvidom Mekalisterom

Nova ekonomija 27.02.2019
Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da će se opozicija u četvrtak u Beogradu sastati sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom. Đilas je rekao da će na sastanak sa Mekalisterom ispred Saveza za Srbiju… »

Klinički centar Srbije traži više od 100 novih zdravstvenih radnika

Nova ekonomija 27.02.2019
U Kliničkom centru Srbije u toku je konkurs za prijem više od 100 zdravstvenih radnika – 18 lekara, 84 medicinskih sestara i tehničara. Otvorena su radna mesta na gotovo svim klinikama, rekao je za RTS direktor KCS-a dr Milika Ašanin. U poslednje… »

Privedeni organizatori protesta #1od5miliona zbog lepljenja nalepnica na prostorije SNS

Nova ekonomija 27.02.2019
Organizatori protesta #1od5miliona u Beogradu Srđan Marković i Miodrag Simović privedeni su noćas u Zemunu zbog lepljenja nalepnica na prostorije Srpske napredne stranke. Kako je agenciji Beta potvrdio jedan od privedenih Miodrag Simović, oni su u… »

Austrija: Od 1. marta za ustaške simbole kazna do 4.000 evra

Nova ekonomija 27.02.2019
Na listi Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije je ukupno 13 zastava i simbola čija zabrana stupa na snagu od petka. Od 1. marta u Austriji stupa na snagu nova uredba o zabranjenim simbolima, u koju su ovaj puta uvršteni i ustaški simboli, a za… »

Srbija na dnu svetske liste zemalja sa najboljim kvalitetom života

Nova ekonomija 27.02.2019
Prema analizi američkog magazina "U.S news & world report" , Srbija je na 77. mestu na listi od 80 najboljih zemalja sveta, dok je na 71. poziciji u kategoriji kvalitet života koja obuhvata razvijeno tržište rada, političku i ekonomsku stabilnost… »

Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu opet štrajkuju

Nova ekonomija 27.02.2019
Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) saopštili su da su od danas ponovo stupili u štrajk u svim organizacionim jedinicama u Srbiji. Kako je saopšteno, na sastanku Štrajkačkog odbora u utorak, 26. februara, konstatovano je da RGZ i Vlada… »

Pajtić: Birači ne razumeju ideju ponovnog ujedinjavanja DS

Nova ekonomija 27.02.2019
Birači ne razumeju ili ne smatraju previše ozbiljnim proces u kome se prvo od velike stranke prave male stranke, a onda se te sve stranke ujedinjavaju, ocenio je u intervjuu za novi broj Nove ekonomije bivši predsednik DS Bojan Pajtić. Povodom najava… »