Izvor: Radio sto plus arhiva vesti 27.02.2019

Ombudsman: Nikada ne zaboraviti zločin u Štrpcima

Radio sto plus 27.02.2019
Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić ocenio je danas, povodom 26. godišnjice ubistva u Štrpcima, da se radi o stravičnom zločinu koji nikada ne sme biti zaboravljen. "Devetnaest ljudi ubijeno je zbog toga što nisu bili srpske nacionalnosti i taj… »

Ljajić: Najava protesta u Sandžaku je neopravdana

Radio sto plus 27.02.2019
Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je danas da najava protesta u Sandžaku nema nikakvo opravdanje, a posebno što se to dogadja svega nekoliko dana posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Tutinu, gde su dogovorene višemilionske… »

Štićenica Doma u Tutinu se ugušila hranom

Radio sto plus 27.02.2019
Štićenica Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu D.S. preminula je sinoć uslijed gušenja izazvanog hranom, saznaje radio Sto plus. Tijelo D.S. preveženo je u Opštu bolnicu u Novom Pazaru gdje će biti izvršena obdukcija. Direktor Doma… »

Ugljanin najavio protest

Radio sto plus 27.02.2019
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da će narednih dana pozvati građane da zajedno sa narodnim poslanicima ove partije izađu na ulicu i izraze nezadovoljstvo stanjem u zemlji. On je na konferenciji za… »

Jasmin i Emir – policajci za primer

Radio sto plus 27.02.2019
Tek što su u subotu preuzeli smenu, zastavnik Jasmin Mavrić i policajac Emir Demirović dobili su informaciju da u Sutjeskoj ulici u Novom Pazaru gori višespratnica i da je vatrena stihija zarobila nekoliko stanara. Dok su se vatrogasci kamionima… »

Inspekcija u tutinskom Domu

Radio sto plus 27.02.2019
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da su u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu obavljane redovne i vanredne inspekcijske kontrole i da nisu uočene nepravilnosti. U saopštenju Ministarstva… »

Ugljanin: Ustavna načela ne važe za Bošnjake

Radio sto plus 27.02.2019
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da za Bošnjake u Srbiji ne važe osnovna ustavna načela, poput prava na život, slobode i sigurnosti, a da niko za to ne odgovara. On je na konferenciji za novinare… »

Radonjić: Ozbiljno protiv Mladosti iz Zemuna

Radio sto plus 27.02.2019
Košarkaš Novog Pazara Marko Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora ozbiljno da shvati zemunsku Mladost, koju dočekuje u zaostaloj utakmici 22. kola Košarkaške lige Srbije (KLS). "Trebamo našu prepoznatljivu igru s domaćeg parketa, kako bi… »

Makron: Odnosi sa Nemačkom jaki i efikasni

Radio sto plus 27.02.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da su odnosi izmedju Francuske i Nemačke "jaki i efikasni" premda postoje nesuglasice oko nekih pitanja. Makron je danas u Jelisejskoj palati u Parizu primio nemačku kancelarku Angelu Merkel sa kojom… »

Udes Fetela na testiranjima u Barseloni

Radio sto plus 27.02.2019
Vozač Ferarija Sebastijan Fetel udario je u zaštitni zid tokom današnjih predsezonskih testiranja u Barseloni, što je sprečilo ekipu da provede više vremena na stazi. Fetel je izgubio kontrolu u trećoj krivini na stazi Katalunja. On je prošao… »