Izvor: Telegraf arhiva vesti 27.02.2019

Snimak zarobljenog indijskog pilota u Pakistanu: Sa povezom preko očiju izgovara svoje ime i čin (video)

Telegraf 27.02.2019
Svi se plaše da će doći do rata između dve nuklearne sile. Pakistanske vojne snage su danas oborile dva aviona indijskog vazduhoplovstva, nakon što su ušli u njihov vazdušni prostor, saopštila je vojska. Jedan avion je pao na teritoriju Pakistana… »

Horor na železničkoj stanici u Kairu: Voz u punoj brzini iskočio iz šina i eksplodirao, ima mrtvih i povređenih (foto)…

Telegraf 27.02.2019
Zvaničnici za bezbednost ističu da su delimično zatvorili ulaze u stanicu, koja je pre toga evakuisana. Voz je iskočio iz šina i zapalio se u blizini železničke stanice Ramses u Kairu, prestonici Egipta, prenosi portal Masravi. Prema preliminarlnim… »

Đilas se oglasio o porukama iz Brisela i Vašingtona o bojkotu izbora i parlamenta: Sutra sastanak sa Mekalisterom

Telegraf 27.02.2019
Mi se ne zalažemo za bojkot, nego za slobodne i fer izbore - rekao je on. Lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas izjavio je danas da se slaže sa stavom Evropske komisije da je parlament mesto gde treba raspravljati o svim političkim pitanjima, ali da… »

Tači i Ljimaj manji od makovog zrna pred Vašingtonom: Brzo preduzeti konkretne mere u skladu s prijateljskim savetima SAD

Telegraf 27.02.2019
- Saveti i predlozi koji su nam došli iz Vašingtona bili su na dobrobit našeg naroda - rekao je potpredsednik tzv. prištinske vlade i kopredsedavajući tima u dijalogu sa Beogradom. Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači… »

Tukli, proganjali, gurali i vređali taksistu, napali i dispečera: Uhapšena dvojica nasilnika iz Vranja

Telegraf 27.02.2019
Taksisti su naneli teške telesne povrede. Pripadnici policije u Vranju uhapsili su V. A. (24) i T. Ć.(36) iz ovog grada, zbog sumnje da su taksisti (47) naneli teške telesne povrede. Oni su osumnjičeni i za nasilničko ponašanje, piše jugmedia.rs… »

Žena se udavila hranom: Još jedna strašna smrt u Domu za mentalno ometena lica

Telegraf 27.02.2019
Korisnici se smrzavaju, grejanje radi svega par sati ujutru. Štićenica Doma za mentalno ometena lica u Tutinu, D.S., udavila se hranom u toj ustanovi. D.S. je, kako tvrdi naš izvor, prevezena u Opštu bolnicu Novi Pazar radi obdukcije. Kako saznajemo… »

Generalni direktor Trepče: 35 odsto Srba zavisi od kombinata, nećemo primenjivati zakonska rešenja iz Prištine

Telegraf 27.02.2019
- Najava o registraciji kompanije do kraja februara povećala je zabrinutost zaposlenih, menadžmenta, svih građana na severu KiM, ali i državnih organa Srbije - rekao je Dimkić. Generalni direktor Trepče Jovan Dimkić izjavio je danas da će Srbija… »

"Ako Kosovo uđe u UN i RS će se pozvati na to pravo", Dodik poručio: Ukoliko do toga dođe, isto će tražiti i Hrvati u BiH

Telegraf 27.02.2019
On je podsetio da se Republika Srpska, odmah nakon što je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, izjasnila odlukom Narodne skupštine da će, ukoliko Kosovo uđe u UN, i Srpska imati pravo da se odvoji od BiH. Ukoliko samoproglašeno Kosovo uđe u… »

Osnovano i registrovano Udruženje „1 od 5 miliona“

Telegraf 27.02.2019
Kao datum osnivanja i datum donošenja Statuta udruženja, u APR-u navodi se 29. januar, a predviđeno vreme na koje se udruženje osniva je neograničeno. Jedna od organizatorki protesta " 1 od 5 miliona" Jelena Anasonović, registrovala je istoimeno… »

Muškarac umro u bazenu u Novom Sadu: Radi se hitna obdukcija kako bi se otkrio uzrok tragedije

Telegraf 27.02.2019
Medicinska ekipa je pokušala reanimaciju muškarca, ali je na kraju mogla samo da konstatuje smrt. Novosađanin S. M. (34), preminuo je u bazenu hotela "Park" u Novom Sadu. Po rečima dr Ivane Ramović, portparola Službe hitne pomoći, medicinska ekipa… »