Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 02.03.2019

Federer osvojio stoti turnir u karijeri

Al Jazeera 02.03.2019
U finalu ATP turnira u Dubaiju Švicarac Roger Federer je pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6:4, 6:4 osvojivši svoj stoti turnir u karijeri. U finalu ATP turnira u Dubaiju Švicarac Roger Federer je pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6:4, 6:4… »

Novi sukobi Indije i Pakistana nakon oslobađanja pilota

Al Jazeera 02.03.2019
Zapovjednik indijskih zračnih snaga Abhinandan Varthaman bio je pritvoren u Pakistanu, nakon što je njegov avion oboren u srijedu. U trenutku kada je izgledalo da je između Pakistana i Indije došlo do smanjenja tenzija, obje strane prijavile su više… »

Video: SpaceX lansirao raketu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici

Al Jazeera 02.03.2019
Raketa Falcon 9 i svemirska kapsula SpaceX Crew Dragon lansirani su usred noći iz NASA-inog svemirskog centra Kennedy na Floridi. LIFTOFF! The next big leap in a new chapter of U.S. human spaceflight systems has left the pad. @SpaceX’s #CrewDragon demo… »

Američka vojska otkazuje sveobuhvatne vojne vježbe s Južnom Korejom

Al Jazeera 02.03.2019
Pentagon trajno otkazuje sveobuhvatne vojne vježbe s Južnom Korejom, koje su se obično održavale u proljeće. Pentagon trajno otkazuje sveobuhvatne vojne vježbe s Južnom Korejom, koje su se obično održavale u proljeće, objavili su u petak… »

SDF ušao još kilometar u posljednju enklavu, ISIL pred porazom

Al Jazeera 02.03.2019
Pripadnici SDF-a u četvrtak započeli konačni napad na posljednje uporište ISIL-a. Sirijske demokratske snage (SDF), koje imaju podršku vojske SAD-a, prodrle su još skoro kilometar unutar teritorije posljednje enklave koju grupa Islamska Država Irak… »

Iran osudio britansku zabranu Hezbollaha

Al Jazeera 02.03.2019
U Velikoj Britaniji će pripadnost Hezbollahu ili pozivanje na podršku toj organizaciji ubuduće biti krivično djelo. Iransko ministarstvo spoljnih poslova je danas snažno osudilo "neodgovorni" britanski akt zabrane libanskog Hezbollaha. Kako prenosi… »

Johnson kaže da bi novi referendum o Brexitu izazvao bijes Britanaca

Al Jazeera 02.03.2019
Kampanja za referendum 2016. je bila "jako oštra i duboko je podijelila zemlju", naglasio je i zajamčio da bi drugi referendum imao jednake učinke. Novi referendum o Brexitu izazvao bi bijes Britanaca, izjavio je Boris Johnson, gorljivi zagovornik… »

Ponovo se prodaje imanje Michaela Jacksona

Al Jazeera 02.03.2019
Neverland Ranch u Kaliforniji ponovo je na tržištu po cijeni od 31 miliona dolara, što je mnogo manje od 100 miliona za koliko je prodavano prije četiri godine. Imanje preminulog američkog pjevača Michaela Jacksona "Neverland Ranch" u Kaliforniji… »

Stiže novi i poslijednji nastavak serijala o Rambu

Al Jazeera 02.03.2019
Film prati legendarnog Ramba koji je ovog puta krenuo u Meksiko kako bi vratio otetu ćerku svog prijatelja. Novi nastavak filmskog serijala o legendarnom Rambu, Rambo Last Blood, peti je i poslednji dio čuvene franšize, a premijerno će biti prikazan… »

ZagrebDox: Filmovi 'Na planini' i 'Una Primavera' osvojili Velike pečate

Al Jazeera 02.03.2019
Proglašenjem pobjednika u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji završen je natjecateljski dio 15. ZagrebDoxa. Kineski film Na planini u režiji Yanga Zhanga osvojio je Veliki pečat kao najbolji u međunarodnoj konkurenciji, dok je Una Primavera… »