Izvor: Auto blog arhiva vesti 02.03.2019

DW: Dolazi li Volkswagen u Srbiju?

Auto blog 02.03.2019
Upravni odbor nemačkog autogiganta "Folksvagena" navodno planira otvaranje velike fabrike "na istoku Evrope", a "Dojče vele" (DW) se pita da li je to ona "najveća" investicija koju pominje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da li je Bugarska tu… »

Za nekoliko godina "crne kutije" i kamere u svim vozilima

Auto blog 02.03.2019
Na nivou Evropske unije pripremaju se revolucionarne promene u segmentu bezbednosti u saobraćaju, koje će uveliko uticati na učesnike u saobraćaju, ali i na automobilsku industriju, piše Jutarnji list. Odbor za unutarnje tržište i zaštitu… »

Direktor Rolls-Roycea priznao da bi bez nemačkog BMW-a ova kompanija nestala

Auto blog 02.03.2019
Direktor britanskog proizvođača luksuznih automobila Rolls-Roycea Torsten Miler-Otvos priznao je da bi bez nemačkog BMW-a ova kompanija nestala. Rolls-Royce beleži rekordne nivoe prodaje u poslednjih nekoliko godina, a pun pogodak je bio i prvi SUV u… »

BMW Motorrad predstavio masažer za zadnjicu

Auto blog 02.03.2019
Da li ste nakon neke duge vožnje imali osećaj da vam se zadnjica raspada od bolova? Imamo rešenje za to. Tačnije, BMW ima rešenje za to, koje dolazi u vidu masažera za zadnjicu, koji je bavarska kompanija nedavno patentirala. Nacrti ovog patenta su… »

Mustang debitovao pobedom, Mekloflin prvi u Adelejdu

Auto blog 02.03.2019
Novi “ford mustang” debitovao je u Superautomobilima pobedom; do prvog mesta na otvaranju sezone u Adelejdu dovezao ga je branilac titule u australijskoj seriji, Skot Mekloflin. Novozelanđanin je efektivno proveo celu trku od 250 kilometara u… »

2019 Audi A4

Auto blog 02.03.2019
Biće više luksuza i hi-tech gedžeta, uvodi se turbo benzinac 1.5 TSI, blagi i plug-in hibridi postaju 'zakon', a biće i novi dizelaš 2.0 TDI sa 204KS U četvrtoj tržišnoj godini je došlo vreme za redizajn aktuelnog modela Audi A4 (B9), koji ćemo… »

Audi potvrdio proizvodnju više E-Tron modela

Auto blog 02.03.2019
Audi u Ženevi planira evropsku premijeru svog E-Tron GT koncepta, uz novi Q4 E-Tron koncept i već poznati E-Tron SUV. Na štandu ovog brenda na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi biće isključivo elektrfikovani automobili, to jest četiri modela… »

Mole Almas: nove slike

Auto blog 02.03.2019
Na sajmu automobila u Ženevi će sledeće nedelje premijeru imati još jedan sportski automobil, i to italijanski Mole Almas. Almas je delo firme Mole Costruzione Artigianale (treba napomenuti da je nastao u saradnji sa Adler Groupom), a radi se o 1430… »

Tom Ingram isprobao novu Toyotu Corollu BTCC

Auto blog 02.03.2019
Nova “korola” fabričkog Tojota tima GB, spremljena za učešće u Britanskom prvenstvu turing automobila 2019, prvi put je izašla u javnost u petak na Olton parku. Tom prilikom izvedena je prva probna vožnja, a automobil koji je izradio Spidvorks… »

Bosch investira 30 miliona evra u Mađarsku

Auto blog 02.03.2019
Nemački industrijski gigant Bosch namerava da uloži 9,6 milijardi forinti ili 30,4 miliona evra u svoju jedinicu automobilske elektronike u Hatvanu, Mađarska, do kraja 2020. godine. Kao što je mađarski ministar inostranih poslova i trgovine Peter… »