Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 02.03.2019

Danas su velike zimske Zadušnice: Dan sećanja na preminule

Glas Zapadne Srbije 02.03.2019
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Velike zimske zadušnice. Obeležava se sećanje na sve preminule. Ide se na groblja ili u crkve i pali sveća. Crkva je propisala posebne dane - Zadušnice i to četiri puta godišnje. Zimske zadušnice su u… »

U Ivanjici otvorena kancelarija stranke Zdrava Srbija

Glas Zapadne Srbije 02.03.2019
Ivanjica - U Ivanjici je danas otvorena kancelarija Zdrave Srbije. Tim povodom upriličena je konferencija za novinare na kojoj je govorio predsednik ove političke partije Milan Stamatović. „Zbog velikog interesovanja građana Ivanjice odlučili smo… »

Oblačno, mestimično kiša, do 15 stepeni

Glas Zapadne Srbije 02.03.2019
U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa slabim snegom, a posle podne se očekuje prestanak padavina, saopštio je RHMZ. Samo će na severu Srbije biti umereno oblačno sa sunčanim periodima i suvo, dok će u… »

Gimnazija će dobiti fiskulturnu salu, stekli se uslovi za izradu projekta

Glas Zapadne Srbije 02.03.2019
Čačak - Gradonačelnik Milun Todorović sa saradnicima i direktorom Gimnazije Ivanom Ružičićem obišli su Gimnaziju, kako bi razgovarali o projektu izgradnje fiskulturne sale. „Nakon usvajanja izmena i dopuna PGR "Centar" i dobijanja uslova Zavoda… »

Volonteri uređuju dečije igralište

Glas Zapadne Srbije 02.03.2019
Lučani - Udruženje građana „Lučani u srcu“ realizovalo je danas prvu fazu volonterske akcije "Dečije igralište Livadica". Cilj ove akcije je da se uredi i očisti celo igralište, obnovi i ofarba dečiji mobilijar, postavi kanta za smeće… »

Finale kviza „Mozgalica” u petak 8. marta

Glas Zapadne Srbije 02.03.2019
Čačak - U petak, 1. marta održano je drugo polufinale kviza znanja „Mozgalica“ u slatinskoj školi. Znanje su odmerile ekipe osnovnih škola „Tanasko Rajić“, „Vladislav Petković Dis“, „Milica Pavlović“ i „Đeneral Marko Đ… »

GO DS razmatra deklaraciju o ujedinjenju

Glas Zapadne Srbije 02.03.2019
Članovi Glavnog odbora DS, koji će biti održan u nedelju 3. marta, mogli bi da raspravljaju o deklaraciji o ujedinjenju DS. Na taj način će u načelu GO dati saglasnost predsedniku stranke da dogovori reintegraciju nekoliko stranaka proisteklih iz… »

Vlada izdvaja dve milijarde dinara za subvencije za dizel gorivo

Glas Zapadne Srbije 02.03.2019
Poljoprivrednicima je od petka na raspolaganju gotovo dve milijarde dinara koliko će Vlada Srbije ove godine izdvojiti za subvencije za dizel gorivo. Posle tri „sušne“ godine koje su prošle bez ovog državnog dodatka, ratari u Srbiji će ponovo… »