Izvor: Južne vesti arhiva vesti 02.03.2019

U fotografijama: Supercvetanje divljeg maka u Kaliforniji

Južne vesti 02.03.2019
Reuters Posetioci uživaju praveći cvetne fotografije Nakon nekoliko nedelja jakih kiša, procevetao je divlji mak u blizini jezara Elsinor u Kaliforniji. Brda u tom području, jugoistočno od Los Anđelesa, prekrivena su cvećem narandžaste i zlatne… »

Oskar 2019: Nove avanture novih pobednika

Južne vesti 02.03.2019
Getty Images Olivija Kolman i Alfonso Kauron Uvek je lepo dobiti Oskara. Ali Oskar ne plaća račune! Olivija Kolman, Redžina King i Rami Malik uveliko rade na drugim projektima, a neki od njih će imati premijeru već ove godine. Oliviju ćemo gledati u… »

Neki japanski penzioneri žele da idu u zatvor - tamo imaju imaju hranu i nisu usamljeni

Južne vesti 02.03.2019
BBC Zatvorenik u Japanu gleda kroz prozor sa rešetkama Japan se trenutno nalazi na udaru talasa kriminala starijih sugrađana - stopa zločina koje čine ljudi stariji od 65 godina poslednjih 20 godina u stalnom je porastu. Novinar BBC-ja Ed Batler… »

Humanitarni rok koncert za mališana iz Niša

Južne vesti 02.03.2019
Svi oni koji žele da finansijski pomognu 19-mesečnom Viktoru Petroviću iz Niša, koji boluje od retke bolesti spinalne mišićne atrofije, moći će to da učine kupovinom karte za koncert bendova Opposite way, Chromatic i Iron Maden In Ni. Humanitarna… »

Goleada na "Čairu" i het-trik Haskića za preokret i rekord Radničkog

Južne vesti 02.03.2019
Prava goleada viđena je u južnjačkom derbiju, protivno svim očekivanjima, zbog lošeg stanja terena na stadionu "Čairu". Iako je surdulički Radnik prvi poveo, het-trik Nermina Haskića doneo je preokret i još jedan oboreni rekord za Radnički, s… »

Maraton duhovnog karaktera u Čairu

Južne vesti 02.03.2019
Oko 200 takmičara iz Srbije, Češke, Slovačke, Bugarske, Makedonije i Bosne i Hercegovine učestvovaće 3. marta na “Maratonu samoprevazilaženja”, u niškom parku Čair. Maratonska trka dugačka 42,2 km i polumaratonska od 21,1 km, kako kažu… »

Ponovljeni raniji zahtevi na protestima u Lebanu i Vlasotincu

Južne vesti 02.03.2019
Zbog toga što više ne žele da trpe laži, da im se deca iseljavaju jer ne mogu u svojoj zemlji naći posao i zato što žele da nešto promene, Lebančani su i ove subote izašli na ulice. Demonstranti su se okupili ispred Doma kulture “Radan”… »

Nezadovoljni Prokupčani i ove subote šetali gradskim ulicama

Južne vesti 02.03.2019
Na Trgu topličkih junaka održan je još jedan protest "1 od 5 miliona", a okupljenima su se obratili narodni poslanik Dejan Lukić i profesor Čedomir Čupić koji su poručili da je u maloj sredini teško biti hrabar i da ovaj protest i u Prokuplju… »

Piroćanci opet izašli na proteste, po prvi put i Babušničani

Južne vesti 02.03.2019
Već dvanaestu subotu zaredom nezadovoljni Piroćanci okupili su se na Trgu ispred Doma kulture, a kao i prošlog puta, okupljenima se obratio odbornik u lokalnoj Skupštini Dušan Mitić. Protest “1 od 5 miliona” po prvi put održan u Babušnici… »

Iznenađenje u režiji Dinama: Vranjanci deklasirali kruševački Napredak

Južne vesti 02.03.2019
Posmatrajući tabelu Superlige, na kojoj Napredak zauzima 6, a Dinamo 16. mesto nikako nije bilo očekivano da slave Vranjanci. Ipak, veliko iznenađenje se dogodilo na Gradskom stadionu u Surdulici, a trijumf "fenjeraša" bio je veoma ubedljiv - 4:0… »