Vojvodina arhiva vesti 02.03.2019

Krpelji primećeni u svim delovima grada, uskoro tretmani protiv njih

NoviSad.com 02.03.2019
Novi Sad - "Ciklonizacija" sledeće sedmice počinje tretmane protiv krpelja u gradu i prigradskim naseljima, koji će trajati sve do kraja jeseni. Njihove ekipe su tokom ove nedelje odradile monitoring na Limanima, Detelinari, Novom naselju, Ribarskom… »

Sve uspešniji Dani vina u Rivici

Dnevnik 02.03.2019
U Domu kulture u Rivici, Opština Irig, protekle večeri je upriličeno svečano otvaranje manifestacije 18. ,,Dani vina“, koju je otvorio predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević. Na otvaranju prisutnima su se obratili potpredsednik… »

Sajam knjiga u Novom Sadu od 5. do 11. marta

Dnevnik 02.03.2019
NOVI SAD: Sajam knjiga u Novom Sadu biće održan od 5. do 11. marta, a ekskluzivni gosti biće francuska spisateljica Anjes Marten Ligan i italijanski pisac Dijegode Silva. Na priredbama posvećenim književnoj i likovnoj umetnosti i obrazovanju… »

Tragedija u Pančevu: Staford izujedao ženu do smrti, drugu teško povredio

RTV 02.03.2019
PANČEVO - Pas rase staford jutros oko sedam sati u Pančevu napao je dve žene. Jedna žena je preminula a druga je sa povredama prebačena u pančevačku bolnicu. Do napada je došlo u dvorištu porodične kuće u ulici Bore Šipoša broj 40 u naselju… »

Trifunović oštro prozvao Čanka, lider LSV ga pozvao da mu uvrede kaže u lice: Savet protesta nema komentar na ponašanje…

Telegraf 02.03.2019
Brojne reakcije posle istupa Trifunovića u Novom Sadu. U Novom Sadu u petak uveče je održan protest na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, a protestima su se pridružili i neki studenti Univerziteta u Novom Sadu. Glumac Sergej Trifunović… »

Gradski vesnik proleća: Jasmin

Dnevnik 02.03.2019
Uz fruškogorske visibabe, koje uglavnom prodaju bake oko pijaca, među prvim prolećnim cvećem koje Novosađani imaju priliku da ugladaju je ukrasni grm puzavi jasmin. Cveta krajem februara ili početkom marta s prvim toplim danima. Osim što, nakon… »

Sterijina "Zla žena" na subotički način

Subotica.com 02.03.2019
Kako izgleda Sterijina „Zla žena“, više od 180 godina posle svog nastanka, na sceni „Jadran“ sinoć su pokazali glumci subotičkog Narodnog pozorišta. Sledeća repriza je u ponedeljak, 4. marta. Čuvenu Sterijinu komediju postavila je… »

U Lovćencu podučavanje dece o bezbednosti u saobraćaju

Dnevnik 02.03.2019
MALI IĐOŠ: Edukacija o bezbednosti u saobraćaju učenika sedmog i osmog razreda održaće se u holu Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Lovćencu u sredu, 6. marta od 12.30 časova. To je deo projekta „Povećanje bezbednosti dece viših razreda… »

Matica srpska: Koncert za bebe

RTV 02.03.2019
NOVI SAD - U Galeriji Matice srpske održan je peti koncert za bebe. Harfistkinja Beogradske filharmonije solističkim nastupom ulepšala je dan najmlađima, a koncert je podržala Fondacija 2021.… »

Takmičenje u besedništvu u Novom Sadu

RTV 02.03.2019
NOVI SAD - Jedinstvena manifestacija takmičenja u besedništvu koja je održana prvi put 1997, sa gradskog nivoa prerasla je na republički. Ove godine takmičenje je održano u Gimnaziji "Svetozar Marković". Manifestacija predstavlja jedan od simbola… »