http://balkans.aljazeera.net

Al Jazeera

Euro 2020: Krstajićev spisak za početak kvalifikacija

Al Jazeera 08.03.2019
Selektor reprezentacije Srbije pozvao je igrače za prijateljski susret protiv Njemačke i kvalifikacijski susret s Portugalom. Selektor nogometne reprezentacije Srbije Mladen Krstajić za prijateljsku utakmicu protiv Njemačke i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Portugala... »

Miškovići proglašeni krivim za utaju poreza

Al Jazeera 08.03.2019
Osim Miroslava i Marka Miškovića, krivim za utaju poreza na Specijalnom sudu u Beogradu proglašen je i Milo Đurašković. Vlasnik Delta holdinga, Miroslav Mišković, njegov sin Marko i vlasnik Nibens korporacije Milo Đurašković proglašeni su krivim za utaju poreza na Specijalnom sudu u... »

Trump se osjeća loše zbog presude Manafortu

Al Jazeera 08.03.2019
Bivši direktor kampanje predsjednika SAD-a osuđen je na zatvorsku kaznu zbog prevara; nije dokazana povezanost s Moskvom. Američkog predsjednika Donalda Trumpa u petak je umirila relativno blaga kazna određena bivšem direktoru njegove kampanje Paulu Manafortu, nakon što nije dokazana... »

Njemačka neće proglasiti Hezbollah terorističkom organizacijom

Al Jazeera 08.03.2019
Zbog sve rigoroznijih sankcija zapada, vođa Hezbollaha poziva pristalice da doniraju sredstva za organizaciju. Njemačka neće slijediti Veliku Britaniju u proglašavanju Hezbollaha terorističkom organizacijom, poručio je pomoćnik njemačkog ministra vanjskih poslova Niels Annen. Reuters... »

Pompeo: Madurova politika ne donosi ništa osim mraka

Al Jazeera 08.03.2019
Veliki dio Venecuele pogođen je nestankom struje, čiji je uzrok, kako navode vlasti, 'sabotaža' na najvećoj hidroelektrani u zemlji. Povodom situacije u Venecueli američki državni sekretar Mike Pompeo na svom Twitter-nalogu napisao je da politika venecuelskog predsjednika Nicolasa Madura ne... »

Koruška: Katolička crkva zabranila misu u Bleiburgu

Al Jazeera 08.03.2019
U obrazloženju se navodi da se misa u austrijskoj pokrajini instrumentalizira i da šteti ugledu Crkve. Hrvatska biskupska konferencija (HBK) u petak je izrazila duboko neslaganje s odlukom Katoličke crkve u Koruškoj da ove godine ne dopustiti slavljenje mise zadušnice na blajburškom polju te... »

Chelsea Manning uhapšena jer je odbila svjedočiti

Al Jazeera 08.03.2019
Bivša obavještajna analitičarka američke vojske uhapšena je zbog odbijanja da svjedoči u slučaju vezanom za WikiLeaks. Bivša obavještajna analitičarka američke vojske Chelsea Manning uhapšena je zbog odbijanja da svjedoči u slučaju vezanom za WikiLeaks. Savezni sudija u Alexandriji, u... »

Bivši šef makedonske tajne službe osuđen na tri godine zatvora

Al Jazeera 08.03.2019
Sašo Mijalkov, rođak bivšeg premijera Nikole Gruevskog, osuđen je zbog protivzakonitog poništenja glasanja u Strumici 2013. Sašo Mijalkov, bivši šef makedonske tajne službe i rođak nekadašnjeg premijera Nikole Gruevskog, osuđen je u petak na tri godine zatvora zbog protivzakonitog... »

U Trumpovom budžetu 100 miliona dolara za kćerkinu fondaciju

Al Jazeera 08.03.2019
Ivanka Trump kaže da je cilj njene inicijative da ekonomski pomogne 50 miliona žena u zemljama u razvoju. Prijedlog budžeta SAD-a za 2020. uključit će i 100 miliona dolara namijenjenih globalnoj ženskoj fondaciji, koju predvodi kćerka američkog predsjednika Ivanka Trump. Ona je navela da će... »

Meksiko: Deseci migranata stradali u prometnoj nesreći

Al Jazeera 08.03.2019
Najmanje 25 ljudi je poginulo, a 29 ih je povrijeđeno kad je kamion koji je prevozio migrante izletio sa ceste. Najmanje 25 migranata iz Središnje Amerike je poginulo, a na desetke ih je još ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila u Meksiku, javljaju lokalni mediji. Nesreća se dogodila... »

©2019 Netmark d.o.o.