https://www.cenzolovka.rs/

Cenzolovka

RTS: Najavom blokade prelazi se granica između legitimnog protesta i pritiska

Cenzolovka 08.03.2019
Kolegijum Radio-televizije Srbije (RTS) ocenio je da najavljenom blokadom zgrade RTS-a, organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu "prelaze granicu koja postoji između legitimnog protesta i nelegitimnog pritiska na sve zaposlene u Javnom servisu". Kolegijum RTS-a je u saopštenju naveo... »

RTV Pančevo: Simbol hrabrog novinarstva devedesetih potonuo u laži i hajke na neistomišljenike

Cenzolovka 08.03.2019
Foto: Ivana Predić Lične uvrede, iznošenje „činjenica“ uglavnom bez dokaza, vređanje dostojanstva, neosnovane optužbe i glasine preko anonimnih izvora, neovlašćeno objavljivanje privatnih fotografija, često su bili deo priloga Radio-televizije Pančevo nakon privatizacije tog medija... »

RBG: Kakvu poruku šalje Srbija puštanjem Simonovića na slobodu?

Cenzolovka 08.03.2019
Reporteri bez granica reagovali na vest o tome da je predsednik opštine Grocka i visoki funkcioner Srpske napredne stranke, Dragoljub Simonović pušten iz pritvora. Na svom Tviter nalogu objavili su da je pušten osumnjičeni za spaljivanje kuće novinara Milana Jovanovića pušten i dodali kako... »

Tužilaštvo se žalilo zbog puštanja Dragoljuba Simonovića na slobodu

Cenzolovka 08.03.2019
Advokatica Milana Jovanovića tražila od tužilaštva da se osumnjičenima za paljenje kuće novinara zabrani prilazak njemu i njegovoj supruzi. Milan Jovanović u svojoj spaljenoj kući (foto: Perica Gunjić / Cenzolovka) Drugo osnovno javno tužilaštvo uložilo je žalbu na odluku suda o... »

AOM: Nedopustivi napadi na NDNV

Cenzolovka 08.03.2019
Asocijacija onlajn medija (AOM) najoštrije osuđuje najnovije napade na Nezavisno društvo novinara Vojvodine, predsednika ove organizacije Nedima Sejdinovića i programskog urednika Dinka Gruhonjića, kao i portala Autinomija i Voice. Objavljivanjem tekstova u kojima se oni dovode u vezu sa... »

Finansijski izveštaji firmi Essentis i GFC predati Ministarstvu kulture su školski primer korupcije i pranja novca

Cenzolovka 08.03.2019
Nakon uvida u Finansijski i narativni izveštaj produkcija Essentis i GFC kojima je na Konkursu MKI za sufinansiranje medijskih sadržaja namenjenih televiziji u 2018. godini, dodeljen rekordni iznos od ukupno 8,6 miliona dinara, istraživački tim novinara Za media portala i T1 televizije je... »

Nova vrsta manipulacije

Cenzolovka 08.03.2019
Lažne vesti su nova vrsta manipulacije, koju su donele nove tehnologije i društvene mreže, izjavila je FoNetu novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Anđela Milivojević i ocenila da političari najviše od njih profitiraju. Ona je, u okviru serijala Pres Ekstra, društvene... »

RTV tvrdi da novinarka Bulajić nije angažovana u RTV

Cenzolovka 08.03.2019
Radio-televizija Vojvodine (RTV) saopštila je danas da nema „ni usmeni, ni pismeni ugovor“ sa novinarkom Žanom Bulajić, a u saopštenju te medijske kuće se dodaje da „ona nije angažovana po bilo kom osnovu u RTV“. Iz RTV su saopštili da „prema tome RTV ne može nikako uticati na njen... »

Protivreformacija

Cenzolovka 08.03.2019
Svaka tabloidna pljuvačina stoput je bolja (i korisnija za istoriju i život) od svake odmerenosti „najstarijeg dnevnog lista na Balkanu“, Politike. A evo zašto. Tabloidi su – pod jedan – vrlo realistična slika srpskog društva; vađevine tipa „ovo su nam tabloidi zakuvali“ je zamena... »

Jutka sa naslovne strane

Cenzolovka 08.03.2019
Zove me pre sedam dana drugar iz Brusa tačno u 21 sat i 55 minuta po srednjoevropskom vremenu. Dragoljub Draža Petrović / Foto: Perica Gunjić – Evo otac i ja sedimo i čekamo „Život priča“ na Prvoj, ali upravo je nestao kablovski signal u celom Brusu! – Kako nestao, bog te mazo!? –... »

Arhiva 08.03.2019 » Cenzolovka

©2019 Netmark d.o.o.