Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 08.03.2019

NALED: Ukinuti taksu za elektronska poreska uverenja

Danas 08.03.2019
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) predložila je da Ministarstvo finansija ukine taksu za ponošenja zahteva i dobijenje elektronskog poreskog uverenja. „Poreska uprava napravila je veliki korak ka stvaranju boljeg poslovnog… »

Haradinaj: „Trepča“ registrovana u Ministarstvu industrije Kosova

Danas 08.03.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj objavio je danas na Fejsbuku da je Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat „Trepča“ registrovan u Ministarstvu trgovine i industrije, u skladu sa zakonima Kosova. RTK podseća da je registracija usledila posle… »

Bregu: Saradnja u privlačenju investicija, usavršavanje mladih i žena

Danas 07.03.2019
Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas u Trstu, gde je posetila sedište Komorskog investicionog foruma (CIF) šest ekonomija Zapadnog Balkana, da su prioriteti za taj region saradnja u privlačenju… »

Predsednik CarGo predao buket cveća Zorani Mihajlović povodom 8. marta

Danas 08.03.2019
Predsednik Udruženja građana “CarGo” Aleksandar Vučić predao je u Vladi Srbije buket cveća ministarki saobraćaja Zorani Mihajlović povodom Dana žena, 8. marta. On je istakao da CarGo nema ništa protiv nje kao žene, već ima protiv načina… »

Srbija na 76. mestu po ekonomskoj ravnopravnosti žena i muškaraca

Danas 08.03.2019
Kako u svetu, a kako kod nas: Muškarci i žene ravnopravni u samo šest država sveta Belgija, Danska, Francuska, Letonija, Luksemburg i Švedska su države za koje se može reći da su muškarci i žene gotovo potpuno ravnopravni u svemu, pokazuju… »

NBS: Nivo problematičnih kredita u decembru prošle godine najniži od 2008.

Danas 08.03.2019
Učešće problematičnih kredita u ukupnim kreditima, prema preliminarnim podacima Narodne banke Srbije (NBS), na kraju decembra 2018. godine iznosilo je 5,7 odsto, što predstavlja najniži nivo od septembra 2008. godine, od kada se meri taj pokazatelj… »

Rukovodstvo RGZ-a: Korumpirani sindikalci narušavaju ugled institucija

Danas 08.03.2019
Republički geodetski zavod saopštio je da se štrajk koji u tom Zavodu sprovodi deo radnika i dalje „obilato zloupotrebljava“. „Iako štrajkači navodno sprovode totalnu blokadu ulaska u katastar, po neposrednim saznanjima zaposlenih, u katastrima… »

FCA Srbija, Tigar Tyres i NIS najveći izvoznici u Srbiji

Danas 08.03.2019
Regionalni projekat 100 najvećih, koji je od ove godine otpočeo sa radom i u Srbiji, nastoji da obezbedi bolje uslove za male kompanije i promoviše najuspešnije primere poslovanja velikih korporacija na lokalnim tržištima širom regiona. Izvoz je… »

Za programe zapošljavanja u Prijepolju četiri milijarde dinara

Danas 08.03.2019
Prijepoljska Filijala NSZ promovisala u Novoj Varoši ovogodišnje javne pozive i konkurse Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je osam javnih poziva i četiri konkursa. Njima se, između ostalog, predviđa radno angažovanje na određeno vreme… »

Žene čine manje od trećine preduzetnika u Srbiji

Danas 08.03.2019
“Žena, majka, lavica”: razgovori o zapošljavanju žena i samohranih majki u Srbiji Jednohraniteljska domaćinstva koja čine 36,2 odsto stanovništva Srbije žive ispod donje linije siromaštva, pokazuju zvanični podaci, rečeno je danas na debati… »