Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 08.03.2019

Skot: Prosperitet Srbije zavisi od odnosa sa Prištinom

Glas Amerike 08.03.2019
Budući prosperitet Srbije zavisi od postizanja napretka u odnosima sa Prištinom, objavio je u četvrtak na svom Tviter nalogu američki ambasador u Beogradu Kajl Skot povodom sastanka predsednika Srbije Aleksandara Vučića i američkog podsekretara… »

Osuđeni Miroslav i Marko Mišković

Glas Amerike 08.03.2019
Predsednik kompanije Delta Miroslav Mišković i njegov sin Marko osuđeni su danas pred većem Specijalnog suda u Beogradu. Miroslav Mišković je zbog pomaganja u utaji poreza osuđen na dve i po godine zatvora, dok je Marko Mišković zbog utaje poreza… »

Vučić: Srbija će brzo doneti mere i reagovati na poteze Prištine

Glas Amerike 08.03.2019
Platforma za dijalog, koja je usvojena juče u Prištini, u suštini je odluka Kosova da prekine dijalog sa Beogradom, a stav Srbije biće "odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak u razgovoru sa… »

Manafort osuđen na 47 meseci zatvora

Glas Amerike 08.03.2019
Federalni sudija osudio je u četvrtak Pola Manaforta, bivšeg menadžera izborne kampanje predsednika Donalda Trampa na 47 meseci zatvora zbog utaje poreza i drugih finansijskih malverzacija. Presuda je znatno niža od 19 do 21 godine zatvora, koliko su… »

Kako je obeležen Međunarodni dan žena

Glas Amerike 08.03.2019
U Srbiji i mnogim drugim zemljama danas se obeležava 8. mart, međunarodni praznik Dan žena, u znak sećanja na dan kada su žene počele da se bore za socijalnu, radnu i rodnu ravnopravnost. Širom sveta ovaj praznik se različito obeležava, negde i… »

Međunarodni dan žena

Glas Amerike 08.03.2019
Žene širom sveta obežile su Međunarodni dan žena proslavama, protestima i zahtevima za ravnopravnošću… »

Osmi mart u Srbiji - u senci Jutke i zlostavljanja žena

Glas Amerike 08.03.2019
Ovogodišnje obeležavanje Osmog marta, u Srbiji će ostati nekako u senci događaja u opštini Brus, odakle već danima stižu uzmerujuće vesti o tome kako predsednik opštine Milutin Jeličić, daleko poznatiji kao Jutka, zlostavlja i ucenjuje… »

Inja Stanić - od imigrantkinje do predsednice uspešne muzičke škole u Vašingtonu

Glas Amerike 08.03.2019
Inja Stanić došla je u SAD kao studentkinja, i ostala u zemlji zbog rata u bivšoj Jugoslaviji. Danas, ona je predsednica Međunarodne muzičke škole u predgrađu Vašingtona, sa 1.500 učenika i profesorima iz svih delova sveta. Vašingtonski… »

Eho Votergejta nad Trampovom Belom kućom

Glas Amerike 08.03.2019
Svedočenje dugogodišnjeg advokata DonaldaTrampa Majkla Koena uzdrmalo je Vašington u isto vreme dok je američki predsednik pod istragom. Neke je Koenovo saslušanje podsetilo na slične dramatične momente u jedno drugo vreme - Vatergejt skandal… »

Konferencija o žrtvama seksualnog nasilja na Kosovu

Glas Amerike 08.03.2019
Povodom Međunarodnog dana žena u Prištini je održana Međunarodna konferencija „Dajmo glas preživelim žrtvama seksualnog nasilja u konfliktu na Kosovu“. Poručeno je da korišćenje seksualnog nasilja kao oružja u konfliktu treba zaustaviti… »