Izvor: Insajder arhiva vesti 08.03.2019

Prvostepena presuda: Miroslavu Miškoviću dve i po godine zatvora

Insajder 08.03.2019
Veće Specijalnog suda, posle šest godina od početka suđenja, u ponovljenom postupku proglasilo je krivim predsednika kompanije Delta Holding Miroslava Miškovića i zbog pomaganja u poreskoj utaji osudilo ga na dve i po godine zatvora i izreklo mu… »

Tužilaštvo se žalilo na odluku suda o puštanju Simonovića iz pritvora

Insajder 08.03.2019
Drugo osnovno javno tužilaštvo uložilo je žalbu na odluku suda da ukine pritvor predsedniku opštine Grocka i funkcioneru SNS-a Dragoljubu Simonoviću, potvrđeno je za Cenzolovku. Sudija Dejan Garić iz Drugog osnovnog suda je za Cenzolovku izjavio… »

Protesti “Jedan od pet miliona” u više gradova, govornici uglavnom iz Saveza za Srbiju

Insajder 08.03.2019
Protesti “Jedan od pet miliona” održani su i večeras u više gradova Srbije, među kojima su Novi Sad, Niš, Kruševac, Vranje, Gornji Milanovac, Čačak, Šabac, Bor, Lazarevac, Leskovac, Subotica i Užice. Za razilku od prethodnih nedelja, u… »

Vođa navijača Partizana Veljko Belivuk pravosnažno oslobođen za pomaganje u ubistvu

Insajder 08.03.2019
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio jednog od vođa navijača Partizana Veljka Belivuka optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića čije je telo pronađeno na tramvajskim šinama u centru Beograda u januaru 2017. godine. Osim… »

Vučić: Srbija ne pristaje na ultimatume prištinske platforme, EU me je prevarila

Insajder 08.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija neće pristati na ultimatum koji su joj Platformom za pregovore postavili Priština i, kako je rekao, njeni zapadni mentori. Vučić je naveo da ga je Evropska unija prevarila jer mu je… »

Vučić sa izaslanikom SAD: Beograd će uskoro odgovoriti na poteze Prištine

Insajder 08.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas američkom državnom podsekretaru Dejvidu Hejlu da će država Srbija "u relativno kratkom roku doneti mere kojima će reagovati na neispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, na uvođenje taksi i… »

Haradinaj: Trepča registrovana kao preduzeće u skladu s kosovskim zakonima

Insajder 08.03.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj objavio je danas da je kombinat Trepča registrovan kao preduzeće u Ministarstvu trgovine i industrije u skladu sa zakonima Kosova. Registracija je usledila nakon glasanja o Statutu Trepče u Skupštini Kosova. Haradinaj… »

Advokat Miroslava Miškovića najavio žalbu na presudu

Insajder 08.03.2019
Presuda koja je danas izrečena predsedniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću predstavlja nametanje pravne nesigurnosti u Srbiji, ocenio je Miškovićev advokat Zdenko Tomanović i najavio žalbu Apelacionom sudu. Vlasnik kompanije Delta danas je zbog… »

Predsednik opštine Brus ni sedam dana nakon najave nije podneo stavku

Insajder 08.03.2019
Nedelju dana nakon što je najavio svoju ostavku, predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka je do danas nije i zvanično dostavio, potvrdio je za Insajder predsednik Skupštine opštine Miroslav Panić. Protiv predsednika Opštine Brus sedam žena… »