Izvor: Kurir/Ekonomija arhiva vesti 08.03.2019

Dinar miruje: Evro danas 118,06 po srednjem kursu

Kurir 08.03.2019
BEOGRAD - Dinar je zadržao danas približno istu vrednost prema evru kao u četvrtak i zvanični srednji kurs iznosi 118,0635 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru jači za 0,2 odsto nego pre mesec dana i za 0,1 posto… »

Uvedeno e-poresko uverenje: Ušteda će biti 2 miliona evra

Kurir 08.03.2019
BEOGRAD - Poreska uprava napravila je veliki korak ka stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i eliminisanju suvišne birokratije i od početka marta omogućila pribavljanje uverenja o plaćenom porezu elektronskim putem, što će građanima i privrednicima… »

Podrška telekoma Srbija ženskom preduzetništvu i aktivizmu: Predstavljen projekat UdruŽene kojim se osnažuju udruženja…

Kurir 08.03.2019
Kompanija Telekom Srbija pokrenula je novi projekat „UdruŽene“ sa ciljem podrške ženskom preduzetništvu, kao i afirmaciji i osnaživanju žena za njihovo aktivno učešće u razvijanju lokalnih zajednica. Simbolično predstavljen uoči Dana žena… »

Rt: Srbija sigurna, gasovod Turski tok neće propasti

Kurir 08.03.2019
Srpski energetski regulator dao je konačno odobrenje za izgradnju ogranka gasovoda Turski tok, koji će isporučivati ruski prirodni gas u Tursku kao i u južnu i jugoistočnu Evropu, piše Raša tudej. "Agencija za energetiku Republike Srbije 5. marta… »

Rukovodstvo RGZ o štrajku: Pojedini korumpirani sindikalci narušavaju ugled institucija

Kurir 08.03.2019
Uprkos pritiscima, rukovodstvo RGZ će istrajati u primeni principa nulte tolerancije na korupciju, naveo je direktor Boško Drašković. Štrajk u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ), za koji je rukovodstvo u više navrata naglasilo da je politički… »

Saudijci su već bogati naftom, a SAD su pronašli još jednu vrednu sirovinu: Otkriveno ogromno nalazište u Crvenom moru!

Kurir 08.03.2019
Saudisjka državna naftna kompanija Aramko otkrila je u Crvenom moru, kod obale Saudijske Arabije, veliko nalazište prirodnog gasa, saopštio je ministar energetike te zemlje Halid al-Falih, prenosi Raša tudej, pozivajući se na saudijsku novinsku… »