Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 08.03.2019

Miroslav Mišković osuđen na dve i po godine zatvora

Nedeljnik 08.03.2019
Krivi su i njegov sin Marko, kao i Milo Đurašković, vlasnik Nibens korporacije. Veće Specijalnog suda, posle šest godina od početka suđenja, u ponovljenom postupku proglasilo je krivim predsednika kompanije Delta Holding Miroslava Miškovića i… »

Kako smo u uz Prodidži i “Beverli Hils” postali muškarci i žene

Nedeljnik 08.03.2019
U ponedeljak su svet u jednom danu zauvek napustile dve ključne osobe našeg odrastanja. Kit Flint iz benda Prodidži i glumac Luk Peri. Te noći mi se odmotao život i na toj trasi odmotavanja pucalo je od simbolike. Kit Flint i Prodidži su veliki… »

"Tesla je držao Pupina za ruku dva dana pred njegovu smrt i plakali su": Pisma koja otkrivaju istinu o njihovom odnosu -…

Nedeljnik 08.03.2019
Američka štampa iz vremena njihovih života spajala ih je u želji da spasu svet od ratova, pišući o tajnoj saradnji dva Srbina. Ti vas članci naježe jer govore kako naš Pupin i Tesla mogu spasti svet od ratova i doneti večno blagostanje svetu… »

Kako smo u uz Prodidži i "Beverli Hils" postali muškarci i žene

Nedeljnik 08.03.2019
"Beverli Hils" bio je simbolično rastanak sa svetom u devedesetim, a Prodidži je bio ukazanje tog ukinutog sveta makar na nekoliko sati. U ponedeljak su svet u jednom danu zauvek napustile dve ključne osobe našeg odrastanja. Kit Flint iz benda… »

Đurđina Radić DJIXx: "Ne primećujemo dobre stvari kad smo pod konstantnim gardom"

Nedeljnik 08.03.2019
"Ljudski je da se nekad osećamo uplašeno i nesigurno, i ne treba se toga stideti. Kada skupimo snage da oprostimo i prihvatimo", rekla je DJIXx. "Reži" je film o tinejdžerima i njihovom odrastanju u surovom svetu bez jasnih pravila. Koja je poruka… »

Zli dusi Dostojevskog: Kako je veliki pisac od socijaliste postao slobodar

Nedeljnik 08.03.2019
Nalazim se u jednom švajcarskom seocetu okružen snegom, planinama i jezerima, gde je život naizgled tih i spokojan; ali ponovno čitanje ove veličanstvene knjige kazuje mi da ne treba da mešam privid sa stvarnošću, jer su oni, vrlo često, udaljeni… »

Ljubavna afera godine: Da li je Gaga prekršila "ženski kodeks"

Nedeljnik 08.03.2019
Fenomen navijanja "za Gagu" a "protiv Irine" i cela priča o filmskoj ljubavi dobili su više konotacija: počev od toga da li je prekršen "ženski kodeks", do toga da li su sve prave ljubavi - nemoguće. Bilo je nemoguće zaobići priču o Lejdi Gagi i… »

Dajte mi četiri papira i dva indiga i pomeriću svet

Nedeljnik 08.03.2019
Zvezde serije "Državni posao" pričaju o novoj sezoni i promeni kancelarije. Kako ste podneli promenu kancelarije i pruža li novi prostor veću širinu u smislu inspiracije? Čvarkov: Kao i sve promene u nas, i ova nas je zatekla nespremne i teško se… »

Dozvola za oružje kao dozvola za ubistvo

Nedeljnik 08.03.2019
Novo rešenje o lekarskom pregledu na svakih pet godina ispostavilo se na prvom ispitu kao potpuno pogrešno. Dozvole koje je imao Đurđev nisu starije od pet godina, što implicira da je on, u zakonskom roku, uredno prošao lekarski pregled. Dve nedelje… »

A za žene deterdžent: Uvredljiv osmomartovski poklon na Kongresu preduzetnica

Nedeljnik 08.03.2019
"Koliko je deterdžent za pranje posuđa prikladan dar preduzetnicama na Dan žena, nije teško proceniti", navodi Index. Za Međunarodni dan žena, učesnice Kongresa preduzetnica Hrvatske i regiona na poklon su dobile deterdžent za sudove. Najveći… »