Izvor: Niške vesti arhiva vesti 08.03.2019

Budite jake, borite se za sebe

Niške vesti 08.03.2019
Međunarodni dan žena ili, kolokvijalno, Osmi mart, dan je posvećen ženama i slavi se svake godine 8. marta. Ovaj dan je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Švajcarska je poslednja zemlja u… »

U Nišu organizovan deveti protest „1 od 5 miliona“

Niške vesti 08.03.2019
Novinar i analitičar Djrodje Vukadinović poručio je okupljenim gradjanima da je situacija u našoj zemlji svuda loša, samo je negde malo gore. „Ovde u Nišu je malo gore nego u drugim mestima. Stepen vašeg pada je veći nego drugde, stepen… »

Još jedan požar na području sela Ostrovica

Niške vesti 08.03.2019
U saopštenju se dodaje da je požar pretio da izazove ozbiljne posledice jer se nakon niskog rastinja i trave proširio na vinograde, voćnjake i šumu. Dobrom koordinacijom i saradnjom vatrogasnih jedinica, ovaj požar je posle skoro šest sati upornog… »

JKP „Tržnica“ misli na drage sugrađanke

Niške vesti 08.03.2019
Rukovodstvo JKP „Tržnica“ čestita svim pripadnicama lepšeg pola 8.mart sa željom da im svaki dan bude Dan žena, da budu srećne, voljene i uspešne, kao i da nastave da kupuju na niškim pijacama zdrave i sveže namirnice.… »

Ambasador Velike Britanije gost gradonačelnika Niša

Niške vesti 08.03.2019
Grаdonаčelnik je gostu iz Velike Britаnije zаhvаlio zа, kаko je rekаo, “divnu аkciju u koju su uključeni i nаši mlаdi sugrаđаni. On je upoznаo аmbаsаdorа Kifа sа brojnim projektimа nа čijoj se reаlizаciji rаdi u grаdu, od… »

Prvi pravoslavni animirani film o Svetom Savi

Niške vesti 08.03.2019
“Konačno će deca moći da nauče nešto novo i zanimljivo o srpskoj istoriji i pravoslavlju kroz animirane priče. Dobro je da smo dobili prvi pravoslavni crtani film za decu o Rastku,Svetom Savi, a imaće priliku i roditelji da obnove i nauče nešto… »

Nagrada za najbolje studente – sedam dana na Kopaoniku

Niške vesti 08.03.2019
“Niš je prvi grad sa juga Srbije koji će realizovati ovaj projekat, a ukupno će za ovu namenu biti izdvojeno 2,6 miliona dinara iz budžeta grada”, kaže gradski većnik Branislav Kačar. “ Svaki od 11 niških fakulteta će napraviti rang listu… »

Lekić predložio povećanje stipendija za talentovane učenike i studente

Niške vesti 08.03.2019
„U odnosu na 2018. imamo nešto manje prijavljenih kadnidata, odnosno nešto manje odobrenih stipendija, a i gradonačelnik je više puta najavio da će Grad smoći snage da ovako talentovanu decu, učenike i studente, nagradi povećanjem stipendije za… »

One brišu granice između ženskih i muških zanimanja

Niške vesti 08.03.2019
Poziv za prijem nisu slučajno dobile. One su pripadnice lepšeg pola i one su izbrisale granice između muških i ženskih poslova ili hobija. Pokazale su da u sebi imaju dovoljno snage i energije da se uhvate u koštac sa izazovima kojima su… »

„Ženski challenge“ na strelištu Malča u nedelju

Niške vesti 08.03.2019
„Namera nam je da ovim programom upotpunimo ponudu grada u oblasti sportske rekreacije i aktivnog odmora žena“, rekli su u Safari klubu. Oni dodaju, da će se takmičiti timovi koji čine dve žene u četiri discipline, od kojih su dve sa oružijem… »