http://niskevesti.rs

Niške vesti

Budite jake, borite se za sebe

Niške vesti 08.03.2019
Međunarodni dan žena ili, kolokvijalno, Osmi mart, dan je posvećen ženama i slavi se svake godine 8. marta. Ovaj dan je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Švajcarska je poslednja zemlja u Evropi koja je uvela pravo glasa ženama (1972).... »

U Nišu organizovan deveti protest „1 od 5 miliona“

Niške vesti 08.03.2019
Novinar i analitičar Djrodje Vukadinović poručio je okupljenim gradjanima da je situacija u našoj zemlji svuda loša, samo je negde malo gore. „Ovde u Nišu je malo gore nego u drugim mestima. Stepen vašeg pada je veći nego drugde, stepen nesposobnosti vlasti je veći. Oni ne samo da se ne... »

Još jedan požar na području sela Ostrovica

Niške vesti 08.03.2019
U saopštenju se dodaje da je požar pretio da izazove ozbiljne posledice jer se nakon niskog rastinja i trave proširio na vinograde, voćnjake i šumu. Dobrom koordinacijom i saradnjom vatrogasnih jedinica, ovaj požar je posle skoro šest sati upornog rada lokalizovan i ugašen.U požaru niko... »

Ambasador Velike Britanije gost gradonačelnika Niša

Niške vesti 08.03.2019
Grаdonаčelnik je gostu iz Velike Britаnije zаhvаlio zа, kаko je rekаo, “divnu аkciju u koju su uključeni i nаši mlаdi sugrаđаni. On je upoznаo аmbаsаdorа Kifа sа brojnim projektimа nа čijoj se reаlizаciji rаdi u grаdu, od infrаstrukturnih objekаtа do nаučno... »

Prvi pravoslavni animirani film o Svetom Savi

Niške vesti 08.03.2019
“Konačno će deca moći da nauče nešto novo i zanimljivo o srpskoj istoriji i pravoslavlju kroz animirane priče. Dobro je da smo dobili prvi pravoslavni crtani film za decu o Rastku,Svetom Savi, a imaće priliku i roditelji da obnove i nauče nešto više o našem Rastku”, naglašava Đorđe... »

Iz GO Niška Banja apeluju na građane da ne pale rastinje

Niške vesti 08.03.2019
Vatrogasci, radnici Srbijašuma i Štab za vanredne situacije Gradske opštine Niška Banja borili su se sa vatrenom do kasno sinoć. Gradska opština Niška Banja apeluje na građane da odgovornim postupanjem spreče izbijanje požara i doprinesu očuvanju prirode i materijalnih dobara. „U ovom... »

„Ženski challenge“ na strelištu Malča u nedelju

Niške vesti 08.03.2019
„Namera nam je da ovim programom upotpunimo ponudu grada u oblasti sportske rekreacije i aktivnog odmora žena“, rekli su u Safari klubu. Oni dodaju, da će se takmičiti timovi koji čine dve žene u četiri discipline, od kojih su dve sa oružijem, jedna na konopcima i disciplina u kojoj će... »

One brišu granice između ženskih i muških zanimanja

Niške vesti 08.03.2019
Poziv za prijem nisu slučajno dobile. One su pripadnice lepšeg pola i one su izbrisale granice između muških i ženskih poslova ili hobija. Pokazale su da u sebi imaju dovoljno snage i energije da se uhvate u koštac sa izazovima kojima su, svojevremno, odgovarali samo pripadnici jačeg pola. I... »

Lekić predložio povećanje stipendija za talentovane učenike i studente

Niške vesti 08.03.2019
„U odnosu na 2018. imamo nešto manje prijavljenih kadnidata, odnosno nešto manje odobrenih stipendija, a i gradonačelnik je više puta najavio da će Grad smoći snage da ovako talentovanu decu, učenike i studente, nagradi povećanjem stipendije za ovu godinu“, naglasio je Lekić. Lekić je... »

Todoru potrebno još 6 hiljada evra do aprila da ne bi propustio operaciju

Niške vesti 08.03.2019
Todorova mama, Svetlana Glišić, kazala je da je veoma važno da Todor ne propusti ovu transplantaciju, jer bi onda sve što je do sada bilo urađeno bilo uzaludno. „Kod Todora se nakon prve dve transplantacije primećuje napredak. On još uvek ne može samostalno da sedi i da se kreće ali je... »

Arhiva 08.03.2019 » Niške vesti

©2019 Netmark d.o.o.