Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 08.03.2019

Presuda: Miroslav Mišković proglašen krivim za poresku utaju

Nova ekonomija 08.03.2019
Veće Specijalnog suda, posle šest godina od početka suđenja, u ponovljenom postupku proglasilo je krivim predsednika kompanije Delta Holding Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka za poresku utaju. Krivim je proglašen i vlasnik Nibens… »

Bivši šef Trampove predsedničke kampanje osuđen na četiri godine zatvora

Nova ekonomija 08.03.2019
Pol Manafort, bivši šef predsedničke kampanje Donalda Trampa, osuđen je na gotovo četiri godine zatvora za finansijske prevare otkrivene tokom istrage specijalnog tužioca Roberta Milera koji istražuje uloge Rusije u američkim izborima 2016. na… »

Finska vlada podnela ostavku

Nova ekonomija 08.03.2019
Vlada finskog premijera Juhe Sipile podnela je ostavku pošto nije uspela da progura planirane socijalne i zdravstvene reforme. Mediji su preneli da će Sipila kasnije danas zatražiti od predsednika Saulija Ninista da raspusti parlament. List… »

NALED predložio ukidanje takse za elektronsko poresko uverenje

Nova ekonomija 08.03.2019
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) predložila je da Ministarstvo finansija ukine taksu za ponošenje zahteva i dobijanje elektronskog poreskog uverenja. "Poreska uprava napravila je veliki korak ka stvaranju boljeg poslovnog… »

Miodrag Kostić dobio priznanje Zlatni znak Crvenog krsta Srbije

Nova ekonomija 08.03.2019
Crveni krst Srbije, na predlog Crvenog krsta Novog Sada, dodelio je priznanje Zlatni znak predsedniku MK Grupe Miodragu Kostiću, saopštila je danas MK Grupa. Zlatni znak Crvenog krsta Srbije dodeljuje se za izuzetan humanitarni rad i odgovornost… »

Biljana Stojković: Žene nose teret bede u Srbiji

Nova ekonomija 08.03.2019
Pod sloganom "Rad, a ne glad. Hrana, a ne oružje" i ovog 8. marta organizacije za prava žena pozivaju na protestni marš. Biljana Stojković iz organizacije Inicijativa žena Srbije kaže da žene nisu ravnopravne što se tiče radnih prava, a da na… »

Kopač: Agencija za energetiku nije ispunila sve uslove predviđene evropskom regulativom

Nova ekonomija 08.03.2019
Agencija za energetiku Srbije (AERS) nije ispunila sve uslove, predviđene evropskom regulativom za gradnju gasovoda Turski tok, koji su sugerisani u Mišljenju Energetske zajednice, a naročito nije uvažila one koji se odnose na poboljšanje… »

Arapski P&O Ports– od memoranduma sa ministarkom Mihajlović do ponude za Luku Novi Sad

Nova ekonomija 08.03.2019
Kompanija P&O Ports iz Dubaija jedina je dala ponudu za kupovinu jedine preostale luke u državnom vlasništvu - Luke Novi Sad. To je skoro godinu dana nakon što je ova kompanija potpisala sa Vladom Srbije Memorandum o razumevanju i saradnji na… »

Predstavnici udruženja CarGo predali buket cveća ministarki Zorani Mihajlović

Nova ekonomija 08.03.2019
Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić predao je danas u Vladi Srbije buket cveća ministarki saobraćaja Zorani Mihajlović povodom Dana žena, 8. marta i istakao da CarGo nema ništa protiv nje kao žene, već ima protiv načina njenog… »

Srbija na korak od zvaničnog članstva u Azijskoj infrastrukturnoj investicionoj banci

Nova ekonomija 08.03.2019
Srbija je na korak od zvaničnog članstva u Azijskoj infrastrukturnoj investicionoj banci (AIIB) osnovanoj 2015. godine. Kada poslanici Skupštine Srbije budu izglasali zakon o potvrđivanju akta o osnivanju Azijske infrastrukturne investicione banke… »