Izvor: PC Press/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 08.03.2019

Uvećava se ulaganje u blockchain tehnologije

PC Press 08.03.2019
Očekuje se da će tokom godine na nove blockchain mreže biti potrošeno 2,9 milijardi dolara. Najveći deo podsticaja na rast dolazi iz finansijskog sektora, pošto će banke, osiguravajuće kuće i investicioni fondovi da investiraju oko 1,1 milijardu… »

Amazon Web Services ulazi na tržište Srbije

PC Press 08.03.2019
Kompanija Semos Education koja je postala zvanični partner Amazon Web Services za Zapadni Balkan, saopštila je da AWS ulazi na tržište Srbije i regiona. Jučerašnjoj promociji AWS Skills Day u Beogradu prisustvovao je veliki broj vladinih… »

Više od trećine kupaca u Srbiji se odlučuje za novogradnju

PC Press 08.03.2019
Istraživanje je pokazalo da više od trećine ispitanika kao glavni razlog zbog kojih se odlučuju za kupovinu stana u novogradnji navodi želju da se usele u objekat gde je sve novo. Na osnovu rezultata ankete, koju je sproveo sajt za oglašavanje… »

Facebook Messenger ranjivost otkrivala privatne poruke korisnika

PC Press 08.03.2019
Sigurnosni eksperti su pre oko godinu dana otkrili Facebook Messenger ranjivost koja je hakerima omogućavala da dođu do privatnih poruka korisnika, te kontakata sa kojima komuniciraju preko ovog servisa. Informacije o ranjivosti su kompaniji Facebook… »

YouTube dodao opciju za proveravanje činjenica

PC Press 08.03.2019
YouTube je dodao platformu za proveravanje činjenica, koja će se pojavljivati svaki put kada korisnici pretražuju kontroverzne teme. Tekstualna polja će se pojavljivati u vrhu rezultata pretraživanja, te će nuditi informacije koje dolaze od… »

Google Doodle: Hrabrost za 8. mart

PC Press 08.03.2019
Google Doodle je Svetski dan žena 2019. proslavio rečima koje su definicija odlučnosti, hrabrosti i motivisanosti, a koje dolaze od 13 velikih žena iz celog sveta. Interaktivni slajdovi prikazuju radove umetnica iz celog sveta, a citati se pojavljuju… »

Windows 10 Update: Još jedan bag koji utiče na iskustvo igranja

PC Press 08.03.2019
Windows 10 je objavio još jedan update u okviru kojeg postoje greške – KB4482887 – te je iz kompanije Microsoft objavljeno da ovaj ozbiljno utiče na performanse nekih video igara. Greške se pojavljuju od Destiny 2 do Sea of Thieves, i dalje, te… »

Reportaža: Panasonic Convention 2019

PC Press 08.03.2019
Kompanija Panasonic svakog februara organizuje prezentaciju novih proizvoda za evropsko tržište. Posetili smo ih u Frankfurtu, pa ovom prilikom predstavljamo uređaje koji su najviše dotakli naša čula. Konferencija ima i plenarni deo, a njega je… »

Rešena misterija zelenih glečera sa Antarktika

PC Press 08.03.2019
Neki glečeri su beli, drugi plavičasti, a u poslednje vreme su najzanimljiviji oni smaragdno zeleni. Budući da su retki, zeleni glečeri se tumače kao anomalija, ali eksperti tvrde da su ih mornari viđali, te o njima pisali od kad postoje zabeleženi… »

BIZIT seminar: Popust još samo danas

PC Press 08.03.2019
Želite li da saznate kako se profesionalno obavlja proces biznis transformacije i prelazak na novu generaciju preduzetnika u porodičnim kompanijama? Interesuje vas da se ostvari što povoljniji ishod kako za osnivače i njihove vlasnike, tako i… »