Izvor: Pirotske vesti/Regioni arhiva vesti 08.03.2019

Danas je Osmi mart – Međunarodni dan žena

Pirotske vesti 07.03.2019
Podelite Današnji dan se širom sveta obeležava kao Međunarodni dan žena jer predstavlja simbol i dan borbe za ekonomsku, socijalnu i političku ravnopravnost žena i muškaraca. Prvi Međunarodni dan žena obeležen je u SAD-u 28. februara 1909… »

Požar u Malom Suvodolu:Stradao G.P.(65)

Pirotske vesti 08.03.2019
Podelite Na porodičnoj kući G.P.(65), u Malom Suvodolu kraj Pirota, protekle noći buknuo je požar u kome je on stradao. Vatrogasci su reagovali brzo i obuzdali širenje stihije na okolne zgrade, ali je vlasnik nažalost poginuo-verovatno… »

Vasić: U rekonstrukciju pirotske Gimnazije biće uloženo preko dva miliona evra. Pirot će dobiti jednu od najmodernijih…

Pirotske vesti 08.03.2019
Podelite Treći po redu GimPi fest obišao je i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa svojim pomoćnicima Milicom Golubović i Bojanom Ranđelovićem. Vasić je Gimnazijalcima čestitao na tome što uspešno promovišu nauku, u vremenima kada su… »

Na izložbi povodom sto godina ULUS-a učestvovao i umetnik iz Pirota Milan Manić

Pirotske vesti 08.03.2019
Podelite Milan Manić Ujka, umetnik iz Pirota učestvuje na velikoj grupnoj izložbi Udruženja likovnih umetnika Srbije povodom obeležavanja sto godina postojanja ovog Udruženja. Milan se na ovoj značajnoj izložbi predstavio radom – digitalnom… »

“Sve če si bude”, “Džabe zevaš nisi moj tip”, “Momče za banku”… majice sa porukom na pirotskom govoru traže…

Pirotske vesti 08.03.2019
Podelite Jedan od najtraženijih artikala na ovogodišnjem Festivalu ženskog preduzetništva verovatno su majice naše sugrađanke Marije Stojev na kojima su ispisane poruke na pirotskom govoru. Najtraženija majica je sa natpisom “Sve če si bude”… »

Gimnazijalci na trećem GimPi festu predstavili kako će izgledati svet za 500 godina

Pirotske vesti 08.03.2019
Podelite Daroviti učenici pirotske Gimnazije organizovali su danas treći po redu GimPi fest. Na devet štandova predstavljeno je devet naučnih disciplina. Po rečima direktora Gimnazije Bratislava Krstića, preko 90 posto stvari vezano za organizaciju… »

Stare i vredne knjige i spise darivao Istorijskom arhivu u Pirotu

Pirotske vesti 07.03.2019
Podelite Publicista i istraživač iz Bele Palanke Bratislav Petrović, poklonio je Istorijskom arhivu Pirot dragocenu zbirku knjiga, starih crkvenih spisa, crkvenih novina, među kojima je i Glasnik iz 1890. godine. Kako je Petrović kazao Pirotskim… »