Izvor: Plus online arhiva vesti 08.03.2019

Drage dame, srećno! Danas je Dan žena

Plus online 08.03.2019
Danas je 8. mart – Međunarodni dan žena. Ovaj dan posvećen ženama nastao je kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Prvi nacionalni Dan žena obeležen je 28. februara 1909. u Sjedinjenim Američkim… »

Uživajte još malo u lepom vremenu, stiže zahladjenje

Plus online 08.03.2019
Danas tokom dana pretežno sunčano uz postepeno povećanje oblačnosti, a uveče i tokom noći povremeno kiša, poručuju meteorolozi RHMZ. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i… »

Učenici Gimnazije Pirot kroz devet nauka na GIMPI FESTU predviđaju budućnost

Plus online 08.03.2019
U Sokolani pirotske Gimnazije održava se treći Festival nauke „GIMPI FEST 2019“. Manifestaciju su organizovali učenici škole uz podršku svojih profesora. Učenici na interesantan način prikazuju šta se može naučiti na časovima istorije… »

Puštena u saobraćaj leva tunelska cev tunela „Sarlah“. Iz Pirota prema Nišu kroz industrijsku četvrt i petlje Zapad

Plus online 08.03.2019
Danas oko 13 časova i 40 minuta puštena je u saobraćaj leva tunelska cev tunela Sarlah kojom će se saobraćaj, do daljnjeg, odvijati u oba smera. U saradnji sa saobraćajnom policijom Pirot radnici na Koridoru deset postavili su adekvatnu saobraćajnu… »

Dragana Tončić: Došlo je vreme savremenih žena

Plus online 08.03.2019
Nismo se dvoumili kada smo danas, na Osmi mart, odlučivali, koju od Piroćanki da predstavimo. Dragana Tončić, načelnica Okruga, sigurno je medju ženama koje su se izborile za svoj status u porodici, društvu, u životu. Pripremajući se za razgovor… »

Lidl stigao u Pirot, “ženama u čast”! Danas, 8. marta počeli pripremni radovi! Izvodjač Termomont Beograd!

Plus online 08.03.2019
Ono što smo najavili da će se dogoditi petog marta, dogodilo se na Dan žena. Pamtićemo, da je Lidl, svetski trgovinski lanac “stigao” simbolično, ili počeo prve radove upravo na 8.mart. Vraćajući se “sa terena” prolazeći Gazelom, konačno… »

Marko Vidojević: Svesni smo da fudbalska javnost, ne samo u Pirotu, očekuje da budemo prvi! Imamo dobar tim, atmosferu i…

Plus online 08.03.2019
Srpska liga Istok 18.kolo Trstenik: Trstenik – Radnički Pirot Subota, 9. mart, 15 h Počinje! Kreće polusezona koja će po mnogo čemu biti neizvesna. Ono što bismo želeli, da bude neizvesna kada su u pitanju ishodi utakmica, neizvesna po dobroj… »

Izgradnjom kancelarijskog prostora u dvorištu Muzeja, ceo Konak postaće stalna izložbena postavka

Plus online 08.03.2019
Saša Jovanović, direktor Muzeja “Ponišavlja” u izjavi za Portal Plus online kaže da se realizuju planirane aktivnosti koje su utvrdjene Programom rada ove kulturne ustanove. Od početka godine, ističe Jovanović, naše aktivnosti bile su usmerene… »

Prezentacija programa u okviru Strategije za podršku razvoja MSP, preduzetništva i konkurentnosti

Plus online 08.03.2019
Razvojna agencija Srbije, Ministarstvo privrede i Fond za razvoj u cilju realizacije Strategije za podršku razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020. godine, nastavlja dosadašnju politiku razvoja… »

Pirotska Poljoprivredna služba pokrenula proces akreditacije Laboratorije za analizu obradivog poljoprivrednog zemljišta

Plus online 08.03.2019
Podaci dobijeni analizom obradivog poljoprivrednog zemljišta su od višestruke koristi za poljoprivrednike. Najvažniji su ekonomičnost u radu i postizanje optimalnih prinosa. Tim povodom Poljoprivredna, savetodavna i stručna služba u Pirotu ove… »