Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 08.03.2019

Miškoviću dve i po godine zatvora

Politika 08.03.2019
Milu Đuraškoviću izrečena kazna od četiri godine i tri meseca, a Marku Miškoviću godinu dana kućnog zatvora. – Višemilionske novčane kazne i odštete. Miroslav Mišković osuđen je u Specijalnom sudu na dve i po godine zatvora i osam miliona… »

Otvoren prvi Informativni centar MUP-a

Politika 08.03.2019
Potpredsednik vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otvorio je u Beogradu, u Ulici kralja Milana, prvi Informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova u kome će građani imati priliku da, između ostalog… »

Saobraćajci umesto kazni delili ruže (FOTO)

Politika 08.03.2019
Policajci, prilikom redovne kontrole saobraćaja, čestitali su danas širom Srbije svojim sugrađankama Osmi mart - Dan žena, poklanjajući im cveće kao mali znak pažnje. Kako se vidi na slikama koje je objavio MUP Srbije, saobraćajci, koji većinu… »

Dan žena obeležen u Vojsci Srbije

Politika 08.03.2019
Povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena, u organizacijskim celinama Ministarstva odbrane i komandama i jedinicama Vojske Srbije organizovane su prigodne svečanosti i druženja. Na prijemu u Komandi Kopnene vojske u Nišu, čestitke damama povodom… »

U januaru rekordan broj turista iz Kine

Politika 08.03.2019
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u januaru 2019. godine u Srbiji je boravilo 177.750 turista, što je za 0,6 odsto više u odnosu na januar 2018. godine. Od ukupnog broja domaćih gostiju je bilo 94.811, dok je inostranih bilo 82.939, dva… »

Petina Srba iz dijaspore donirala u Srbiji u poslednjih godinu dana

Politika 08.03.2019
aPetina državljana Srbije iz dijaspore donirala je u prethodnih godinu dana u Srbiji, dok je 46 odsto građana spremno da donira domaćoj fondaciji u koju ima najviše poverenja, saopšteno je danas na sednici Saveta za filantropiju kojom je predsedavala… »

Danski eksperti potukli sve teorije antivakcinaša

Politika 08.03.2019
Domaći stručnjaci se nadaju da će, posle istraživanja koje je još jednom pokazalo da ne postoji veza između MMR-a i autizma, roditelji bez straha odlučivati da vakcinišu svoju decu. Još jedan hladan tuš stigao je antivakcinaškom lobiju sa… »

Uskoro kvalitetnije lečenje obolelih od multiple skleroze

Politika 08.03.2019
U Srbiji od multiple skleroze boluje više od 7000 ljudi. Bolest je teška, neizlečiva i uglavnom napada mlade ljude. Oboleli u Srbiji sa nestrpljenjem iščekuju da im postane dostupna savremenija i efikasnija terapija. Multipla skleroza je podmukla… »

Višeznačan članak o Medveđi

Politika 08.03.2019
Članak „Medveđa usluga”, M. Miloševića, saradnika Geografskog instituta „Jovan Cvijić” SANU je uzor delovanja struke: da saznanja, koja su joj dostupna, a koja su od opšteg, i naročito od kulturnog i nacionalnog interesa, stignu do javnog i… »

Ukinuti Zakon o zabrani prijema u javne ustanove

Politika 08.03.2019
Od dolaska ove vlasti na snazi se formalno primenjuje zakon o zabrani prijema u javne ustanove. Formalno, jer vlast „moralno podobne” prima, koristeći raznorazne pravničke cake. U jednoj zemlji gde je nezaposlenost ogromna, to je diskriminatorski i… »