Izvor: Politika/Kultura arhiva vesti 08.03.2019

Ovacije za Sergeja Polunjina u Narodnom pozorištu

Politika 08.03.2019
Komad „Posvećenje” na muziku Igora Stravinskog i u koreografiji Juke Oiši izveden je sinoć na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila slavnog baletskog umetnika Sergeja Polunjina u glavnoj ulozi… »

Stižu umetničke trupe iz celog sveta

Politika 08.03.2019
Vrhunski događaj ovogodišnjeg Beogradskog festivala igre biće Kompanija „Batševa” iz Izraela, sa koreografom Ohadom Naharinom. Za 16 godina postojanja videćete u našoj prestonici ukupno 16 baletskih kompanija iz 11 zemalja, sa 20 koreografskih… »

Opet plače, al' sad od sreće

Politika 08.03.2019
U užičkom pozorištu premijera komedije o kupovini novorođene dece. Užice – Premijera komada „Opet plače, al' sad od sreće”, reditelja Ivana Klemenca, biće izvedena večeras (petak) na maloj sceni Narodnog pozorišta u Užicu. To je komedija… »

Igoru Damnjanoviću Dibu uručena Vibova nagrada

Politika 08.03.2019
Njegovo satirično stvaralaštvo je buntovničko i mladalačko, ali i veoma zrelo, pošto ga odlikuju lep stil, pismenost, veština izražavanja, ocena je žirija. Igor Braca Damnjanović Dib, pisac iz Beograda, ovogodišnji je dobitnik tradicionalne… »

Opstanak u neravnoteži moći

Politika 08.03.2019
ŽENE U IZDAVAŠTVU Direktori najvećih izdavačkih kuća, koje raspolažu najvišim kapitalom na tržištu, jesu muškarci, kaže Bora Babić. Ljubica Pupezin kao posebno zanemaren i nedovoljno poštovan posao daje primer lektorskog posla, koji baš… »