Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 08.03.2019

Osmomartovska fijakerijada – veseli defile prošao gradom

RT Kragujevac 08.03.2019
Povodom dana žena, sportsko konjički klub „Šumadinac 2018“, organizovao je fijakerijadu. Tom prilikom održan je defile zaprega i jahača. Centralnim gradskim ulicama Kragujevca, prodefilovala je osmomartovska fijakerijada, a građani su uživali u… »

Sednica Skupštine grada 15. marta – raspravljaće se o Statutu Grada

RT Kragujevac 08.03.2019
Redovna, 23. sednica Skupštine grada, zakazana je za 15. mart. Najznačajnija tačka dnevnog reda, o kojoj će raspravljati odbornici, je predlog Statuta grada Kragujevca. Pored ove tačke, biće razmatrani akti iz oblasti prostornog i urbanističkog… »

Svetski dan sluha

RT Kragujevac 08.03.2019
Svetski Dan sluha, u Gradskoj upravi Kragujevca, obeležen je besplatnim skriningom za zaposlene u lokalnoj samoupravavi. Preglede su obavljali stučnjaci firme „Alfa“, koji su ovom akcijom ujedno sugrađankama čestitali i Dan žena. Besplatom… »

Policajci u redovnoj kontroli dame obradovali cvećem

RT Kragujevac 08.03.2019
Povodom obeležavanja dana žena, policajci policijske uprave Kragujevac u svojoj redovnoj kontroli saobraćaja, čestitali su sugrađankama praznik i tim povodom delili su cveće kao mali znak pažnje.… »

Političke partije obeležile Dan žena

RT Kragujevac 08.03.2019
Aktivisti političkih partija: Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke, obeležile Međunarodni dan žena. Sa ciljem da damama ulepšaju 8. mart, aktivisti Srpske napredne stranke, ispred svojih prostorija, delili su… »

Sindikalci delili karanfile

RT Kragujevac 08.03.2019
Savez samostalnih sindikata Kragujevca, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, u saradnji sa Sindikatom „IF metal“ iz Geteborga i uz podršku Ulof Palme centra, organizovao je akciju podele cveća i flajera u Pešačkoj zoni. U akciji pod nazivom… »

Đaci mamama za 8. mart poklonili priredbu

RT Kragujevac 08.03.2019
U Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić” održana je priredba, povodom međunarodnog praznika Dana žena, koju su za mame pripremili učenici nižih razreda ove škole. Ideja za predstavu zasnovana je na projektu, pod nazivom “Preduzetnička… »

Košarkaši Radničkog dočekuju ekipu Konstantina iz Niša

RT Kragujevac 08.03.2019
Košarkaši Radničkog, u 21. kolu Druge lige, igraće u subotu u hali Jezero sa ekipom Konstantina iz Niša. Kragujevački tim, koji se nalazi na šestom mestu na tabeli, želi da nastavi seriju pobeda pred svojim navijačima. Radnički je prošlog… »

Italijanski bariton Gabriel Ribis u Kragujevcu

RT Kragujevac 08.03.2019
U Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije nastupili su poznati italijanski bariton Gabriel Ribis i sopran Ana Petrović, uz pratnju pijaniste Milivoja Veljića. Muzički centar Krgujevac organizovao je Veče italijanske opere, gde je publika mogla da… »