http://www.rts.rs

RTS

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

RTS 08.03.2019
RTS: Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost
Održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijalog. Premijerka Ana Brnabić je nakon sednice poručila da će reakcija Srbijeć biti odmerena i odgovorna. Sednici Nacionalnog saveta... »

Vučić sa Hejlom: Stav Srbije biće odlučan, mere u kratkom roku

RTS 08.03.2019
RTS: Vučić sa Hejlom: Stav Srbije biće odlučan, mere u kratkom roku
Platforma za dijalog, usvojena juče u Prištini, u suštini je odluka Prištine da prekine dijalog sa Beogradom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić američkom zvaničniku Dejvidu Hejlu. Stav Srbije biće odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst, poručio je Vučić. Predsednik Srbije... »

Vučić: Zakon o poreklu imovine – nikad više straha i poziva

RTS 08.03.2019
RTS: Vučić: Zakon o poreklu imovine – nikad više straha i poziva
Predsednik Srbija Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" posetom Sremskom okrugu. Posetu je započeo u Belegišu obilaskom vrtića "Bubamara", koji je deo Predškolske ustanove "Radost". Tom prilikom je najavio izgradnju auto-puta Ruma–Šabac–Loznica, kao i dodatni putni... »

EU: Platforma individualna pozicija Prištine

RTS 08.03.2019
RTS: EU: Platforma individualna pozicija Prištine
Evropska unija, kao posrednik, ne komentariše individualne pozicije strana u dijalogu, rekla je portparolka EU Maja Kocijančič na pitanje novinara o platformi Prištine. Naglasila je da se samo kroz pregovore može doći do konačnog sporazuma. Diplomatski izvori u Briselu jasno preciziraju za... »

Manafort osuđen na skoro četiri godine zatvora

RTS 08.03.2019
RTS: Manafort osuđen na skoro četiri godine zatvora
Bivši šef izborne kampanje Donalda Trampa, Pol Manafort, osuđen je na skoro 47 meseci zatvora zbog poreskih i bankarskih prevara otkrivenih tokom istrage specijalnog istražitelja Roberta Malera o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine. Pol Manafort (67) nije... »

Selaković: Vučićev odgovor biće odgovoran i čvrst

RTS 08.03.2019
RTS: Selaković: Vučićev odgovor biće odgovoran i čvrst
Odgovor Aleksandra Vučića na platformu Prištine biće racionalan, ozbiljan, odgovoran i čvrst, poručio je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je za RTS da je jedini cilj platforme koju je usvojila Priština kako... »

Radnik pao sa zgrade u Severnoj Mitrovici, povređena i devojka

RTS 08.03.2019
RTS: Radnik pao sa zgrade u Severnoj Mitrovici, povređena i devojka
Dve osobe su povređene kada je građevinski radnik pao sa zgrade u izgradnji u centru Severne Mitrovice. Sa zgrade su pale i daske i tom prilikom je povređena i jedna devojka, saznaje Radio Kontakt plus. Radnik B. S. je pao sa trećeg sprata zgrade koja je u izgradnji u centru Mitrovice, saznaje... »

Vlada Finske podnela ostavku

RTS 08.03.2019
RTS: Vlada Finske podnela ostavku
Finska vlada podnela je ostavku zbog nemogućnosti sprovođenja reforme zdravstvenog sistema, saopšteno je iz kabineta predsednika Finske. Predsednik je prihvatio ostavku premijera Juhe Sipile i zatražio da njegova vlada nastavi da obavlja dužnost u prelaznom mandatu do imenovanja novog kabineta.... »

Do kraja dana lek za pritisak u apotekama

RTS 08.03.2019
RTS: Do kraja dana lek za pritisak u apotekama
U Srbiju danas stižu određene količine leka za pritisak, a do kraja dana biće i u apotekama. Međutim, normalizacija u snabdevanju očekuje se tek za desetak dana. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da nema razloga za zabrinutost i paniku. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao... »

Veselji potpisao platformu

RTS 08.03.2019
RTS: Veselji potpisao platformu
Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, potpisao je prištinsku platformu i ona je, kako prenosi "Zeri", postala javni dokument. Platforma ima 11 principa kojih prištinski tim treba da se pridržava u nastavku dijaloga, a Beograd je tumači kao zatvaranje vrata dijalogu. Platformom je... »

©2019 Netmark d.o.o.