Izvor: RTS arhiva vesti 08.03.2019

Premijerka najavljuje odmerenu i odgovornu reakciju Beograda

RTS 08.03.2019
Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, premijerka Ana Brnabić je poručila da će odgovor Beograda na usvajanje platforme za dijalog u Prištini biti odmeren i odgovoran. Srbija će, ističe, zaštititi interese Srba na Kosmetu. Sednica Saveta za… »

Brnabićeva sa Hejlom: Beograd je za mir, ali postoje crvene linije

RTS 08.03.2019
Platforma za dijalog sa Beogradom je poslednji u nizu poteza Prištine koji nedvosmisleno ukazuje da tamošnji politički lideri rade sve da bi opstruisali postizanje dogovora Srba i Albanaca, naglasila je premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa… »

Vučić: Zakon o poreklu imovine – nikad više straha i poziva

RTS 08.03.2019
Predsednik Srbija Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" posetom Sremskom okrugu. Posetu je započeo u Belegišu obilaskom vrtića "Bubamara", koji je deo Predškolske ustanove "Radost". Tom prilikom je najavio izgradnju auto-puta… »

EU: Platforma individualna pozicija Prištine

RTS 08.03.2019
Evropska unija, kao posrednik, ne komentariše individualne pozicije strana u dijalogu, rekla je portparolka EU Maja Kocijančič na pitanje novinara o platformi Prištine. Naglasila je da se samo kroz pregovore može doći do konačnog sporazuma… »

Manafort osuđen na skoro četiri godine zatvora

RTS 08.03.2019
Bivši šef izborne kampanje Donalda Trampa, Pol Manafort, osuđen je na skoro 47 meseci zatvora zbog poreskih i bankarskih prevara otkrivenih tokom istrage specijalnog istražitelja Roberta Malera o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke… »

Selaković: Vučićev odgovor biće odgovoran i čvrst

RTS 08.03.2019
Odgovor Aleksandra Vučića na platformu Prištine biće racionalan, ozbiljan, odgovoran i čvrst, poručio je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je za RTS da je jedini… »

Radnik pao sa zgrade u Severnoj Mitrovici, povređena i devojka

RTS 08.03.2019
Dve osobe su povređene kada je građevinski radnik pao sa zgrade u izgradnji u centru Severne Mitrovice. Sa zgrade su pale i daske i tom prilikom je povređena i jedna devojka, saznaje Radio Kontakt plus. Radnik B. S. je pao sa trećeg sprata zgrade koja… »

Vlada Finske podnela ostavku

RTS 08.03.2019
Finska vlada podnela je ostavku zbog nemogućnosti sprovođenja reforme zdravstvenog sistema, saopšteno je iz kabineta predsednika Finske. Predsednik je prihvatio ostavku premijera Juhe Sipile i zatražio da njegova vlada nastavi da obavlja dužnost u… »

Veselji potpisao platformu

RTS 08.03.2019
Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, potpisao je prištinsku platformu i ona je, kako prenosi "Zeri", postala javni dokument. Platforma ima 11 principa kojih prištinski tim treba da se pridržava u nastavku dijaloga, a Beograd je tumači kao… »

Do kraja dana lek za pritisak u apotekama

RTS 08.03.2019
U Srbiju danas stižu određene količine leka za pritisak, a do kraja dana biće i u apotekama. Međutim, normalizacija u snabdevanju očekuje se tek za desetak dana. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da nema razloga za zabrinutost i… »