http://www.seebiz.eu/sr/

SEEbiz

Mišković u ponovljenom postupku osuđen na dve i po godine zatvora za utaju poreza

SEEbiz 08.03.2019
BEOGRAD - Veće Specijalnog suda u Beogradu proglasilo je danas krivim predsednika kompanije Delta Holding Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka za poresku utaju, prenela je Televizija N1. Mišković je osudjen zbog podstrekivanja na poresku utaju na zatvorsku kaznu od dve godine i šest... »

Manafort osuđen na gotovo četiri godine zatvora

SEEbiz 08.03.2019
WASHINGTON - Paul Manafort, bivši voditelj predsjedničke kampanje Donalda Trumpa, osuđen je u četvrtak na gotovo četiri godine zatvora za financijske prijevare otkrivene tijekom istrage posebnog istražitelja Roberta Muellera uloge Rusije u američkim predsjedničkim izborima 2016. na kojima je... »

Vučić: Srbija ne pristaje na ultimatume prištinske platforme, EU me je prevarila

SEEbiz 08.03.2019
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija neće pristati na ultimatum koji su joj platformom za pregovore postavili Priština i njeni zapadni mentori i naveo da ga je Evropska unija prevarila jer mu je obećala da ta platforma neće ni doći na dnevni red kosovske... »

Ekspodirao promet na Beogradskoj berzi

SEEbiz 08.03.2019
BEOGRAD – Promet na Beogradskoj berzi eksplodirao je poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, dostigavši 1,53 milijarde dinara (12,9 miliona evra), zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama, dok je aktivnost na tržišstu akcija bila skromna. Oba berzanska indeksa su porasla, i to... »

Pet investitora u trci za Komercijalnu banku

SEEbiz 08.03.2019
BEOGRAD – Mesec dana nakon što je Ministarstvo finansija odabralo savetnika za izbor strateškog partnera za Komercijalnu banku, interesovanje za njenu kupovinu pokazalo je pet investitora, piše „Blic". Tri su strateške kompanije koje već imaju iskustvo u bankarskom sektoru, dok su dva... »

Finska ulazi u inicijativu Pojas i Put s gradnjom tunela

SEEbiz 08.03.2019
HELSINKI – Finsko poduzeće FinEst Bay Area Development objavilo je da je potpisalo memorandum o razumijevanju s kineskom kompanijom Touchstone Capital Partners o financiranju izgradnje željezničkog tunela koji će povezati Helsinki sa prijestonicom Estonije, Tallinom. Kako izvještava Reuters,... »

Sad i Amerikanci blokiraju hrvatski ulazak u OECD

SEEbiz 08.03.2019
ZAGREB - Nakon što je Mađarska prošle godine povukla protivljenje hrvatskom ulasku u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), organizaciju razvijenih zemalja svijeta s 36 članica, Slovenija je ostala pri svom stajalištu da i dalje blokira članstvo Hrvatske u OECD-u, ali se, prema... »

Azijska tržišta: Loš podatak o kineskom izvozu srušio indekse

SEEbiz 08.03.2019
PEKING - Na azijskim su tržištima indeksi oštro pali, nakon neočekivano slabih podataka o kineskom izvozu, što je, nakon jučerašnjeg smanjenja procjena rasta eurozone, potaknulo strahovanja od znatnog usporavanja rasta globalnog gospodarstva. MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez... »

Ekonomska ravnopravnost žena i muškaraca: Crna Gora najgora u regionu

SEEbiz 08.03.2019
PODGORICA - Od zemalja regiona po indeksu ekonomske rodne ravnopravnosti koji izrađuje Svjetska banka, Crna Gora je zauzela najgoru poziciju – 69. Srbija je 76, Sjeverna Makedonija 66, Bosna i Hercegovina 62, Hrvatska je 59 a Slovenija je ubjedljivo najbolja – na 11. mjestu. Belgija, Danska,... »

Altmeier: Europska unija spremna odgovoriti protumjerama na carine SAD-a

SEEbiz 08.03.2019
BERLIN - Europska unija želi izbjeći trgovinski rat sa Sjedinjenim Državama no spremna je braniti svoje interese i odgovoriti na svaku jednostranu odluku SAD-a protumjerama, rekao je u četvrtak njemački ministar gospodarstva Peter Altmeier. "Smatram da ratovi općenito nisu dobra ideja, pa ni... »

Arhiva 08.03.2019 » SEEbiz

©2019 Netmark d.o.o.